HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten

Actualiteiten

Lees ook onze persberichten of bekijk het ondernemersnieuws!

 • Gedragsonderzoek RIVM

  Sinds afgelopen februari hebben we in Nederland te maken met een uitbraak van het coronavirus. De overheid heeft daarom maatregelen getroffen, die invloed hebben op uw dagelijks leven. In fases zijn deze maatregelen de afgelopen weken versoepeld.

  Het RIVM en uw GGD willen graag weten hoe mensen met de maatregelen en adviezen omgaan.
 • Overeenkomst ondertekend over bouwplan aan Herensingel

  Vandaag is door bouwonderneming Jakido Weesp BV en de gemeente Weesp een anterieure overeenkomst ondertekend voor nieuwbouw aan de Herensingel. Het plan omvat een appartementencomplex met minimaal 28 appartementen en in de plint een huisartsenpraktijk.

 • Hinder bij e-mail- en telefoonverkeer gemeente Weesp

  De afgelopen periode heeft u mogelijk hinder ondervonden in het e-mail- en telefoonverkeer met de gemeente. Vandaag zijn noodmaatregelen getroffen om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.

 • Hart van Troost in Weesp

  Hart van Troost vaart zondag 12 juli in Weesp: voor iedereen die in de afgelopen periode een dierbare heeft verloren.

 • Meldingen openbare ruimte Weesp anders geregeld

  De gemeente Weesp gaat de manier waarop inwoners een ‘melding openbare ruimte’ kunnen doen, veranderen. Nu maakt de gemeente gebruik van Fixi en de bij deze dienst behorende app. Per 15 juli kunt u als inwoner van Weesp een mankement, zoals een kapotte stoeptegel, een krom gereden paaltje of een niet werkende lantaarnpaal, melden via de website van de gemeente Weesp.

 • Politiebureau Weesp vanaf nu op Aetsveldselaan 65

  Het politiebureau van Weesp is verhuisd. Vanaf donderdag 2 juli bent u welkom in de politiepost gevestigd in de brandweerkazerne aan de Aetsveldselaan 65.

 • Vanaf dinsdag 7 juli ook non-food ondernemers weer welkom op de markt

  Vanaf 1 juli zijn de versoepelingen ingegaan met betrekking tot de maatregelen vanuit het Rijk in het kader van het coronavirus. Dat heeft positieve gevolgen voor de markt op dinsdag in Weesp.

 • Toegankelijkheidsverklaring voor Weesp.nl

  Voor de gemeente Weesp is het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook digitaal. Daarvoor heeft de Rijksoverheid een keurmerk ontwikkeld waardoor zichtbaar is of de website toegankelijk is, de zogenaamde webtoegankelijkheidsverklaring. Vanaf vandaag staat op de website van de gemeente Weesp, deze toegankelijkheidsverklaring.

 • Museum Weesp 4 juli weer open met twee nieuwe tentoonstellingen

  Zaterdag 4 juli opent Museum Weesp weer haar deuren. Dit wordt gevierd met twee nieuwe tentoonstellingen. De tijdelijke tentoonstelling ‘Een eigen kijk op de wereld en op Weesp’ van kunstenaar en Weesper Jakop Slegt. En een nieuwe vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Weesp. Voor kinderen tot en met 10 jaar is een kijkroute bedacht ‘op safari in museum Weesp.’ Het is museum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

 • Nieuwe verordening doelgroepen woningbouw Weesp

  Op 27 mei heeft de raad de verordening doelgroepen woningbouw vastgesteld. Met deze verordening stelt de gemeente de kaders vast die gelden bij nieuwbouw van sociale koop, sociale huur en middeldure huurwoningen. De verordening treedt in werking op 1 juli.

 • Iepziekte in Weesp

  Op een aantal plekken in Weesp, vooral op de Rooseboomschans, zijn dode en zieke iepen verwijderd om te voorkomen dat de iepziekte zich verder verspreidt.

 • Onderzoek woonbehoeften ouderen

  Vivium Zorggroep is een zorgaanbieder in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. De aanbieder heeft een onafhankelijk onderzoeker gevraagd te inventariseren wat de behoeften van de Weespers zijn op het gebied van zorg en huisvesting.

 • Kleinschalige wegwerkzaamheden Weesp

  De firma Koot Infrawerken uit Weesp voert de komende maanden onderhoudswerkzaamheden uit op diverse locaties in Weesp. De werkzaamheden beginnen maandag 6 juli. De impact van dit onderhoud op het verkeer is klein en zeer lokaal. Voorkomende werkzaamheden zijn onder andere het aanpakken van kleine gebreken aan de bestrating, zoals verzakkingen, spoorvorming en opdruk door boomwortels.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

 • Weesp sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

  Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Weesp hebben een samenwerkings-overeenkomst ondertekend. Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Weesp.

 • Online vragenuurtje met wethouder Léon de Lange

  Over de aanpak Amstellandlaan/Plataanlaan/Casparuslaan op dinsdag 30 juni

 • Jaarrekening 2019 positief afgesloten

  De gemeente Weesp sluit 2019 financieel af met een positief resultaat van 2,2 miljoen euro. Dit positieve resultaat komt doordat verschillende begrotingsposten achteraf voordeliger uitvielen  dan verwacht.

 • Verruiming openingstijden Burgerzaken en receptie

  Vanaf 29 juni zullen de openingstijden voor Burgerzaken en receptie verruimd worden. Vanaf die datum kunt u ook weer een afspraak maken op dinsdag- en donderdagmiddag en starten we dagelijks weer vanaf 8.30 uur.

 • Het Nieuwe Normaal wint fotowedstrijd

  De foto ‘Het Nieuwe Normaal’ van Rita van den Akker wint de jaarlijkse fotowedstrijd die gemeente Weesp en AKSE Media, uitgever van de Weesper gemeentegids, samen organiseren. De foto toont de IJssalon van Nelis in de Slijkstraat waar met verschillende kleuren tape de wachtplekken en route voor bezoekers gemarkeerd zijn.

 • Oplichters actief

  Bij een aantal gemeenten in Nederland doen oplichters zich voor als medewerkers van de GGD. In Gooi en Vechtstreek hebben we gelukkig nog geen signalen ontvangen dat dit het geval is, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 • Plan voor verbetering luchtkwaliteit in schoolgebouwen

  Naar aanleiding van twee aanvragen in 2019 voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in het Casparus en Vechtstede College, heeft wethouder Onderwijs Astrid Heijstee besloten een regeling op te stellen voor alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Het programma ‘Gezonde Schoolgebouwen 2021’ is het resultaat hiervan. Dit plan is op 9 juni door het college van B en W vastgesteld. De schoolbesturen bepalen zelf of ze aan dit programma willen meedoen.

 • Wees(p) sportief!

  De buurtsportcoaches hervatten de reguliere sportieve activiteiten. Doet u ook mee?

 • 'Mag ik straks ook meedoen?’

  Vorige maand ging de campagne 'Mag ik straks ook meedoen?' van start. Door de coronacrisis hebben steeds meer gezinnen geldzorgen. Kinderen die vóór de crisis wekelijks naar het voetbalveld, dansschool of muziekles gingen, staan mogelijk volgend seizoen aan de zijlijn. Hun ouders kunnen de contributie of het lesgeld niet meer betalen. Deze gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 • Iepziekte bij bomen op schansen

  Op een aantal, veelal jonge bomen op de Draaierschans en Roosenboomschans is iepziekte aangetroffen. Een boom met iepziekte sterft in korte tijd af. Om ervoor te zorgen dat andere iepen in de directe omgeving van deze bomen niet worden aangetast, worden de zieke bomen volgende week gekapt.

 • Intrekkingsbesluit markten Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

  Op dinsdag 9 juni heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek het intrekkingsbesluit markten vastgesteld.

 • Studiezaal RHCVV weer geopend

  Vanaf maandag 8 juni is een bezoek aan de studiezaal van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) in Weesp weer mogelijk. De studiezaal is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Weesp en open op maandag- en dinsdagochtend van 9.00 – 12.00 uur.

 • Meer parkeerplek voor de fiets in de binnenstad

  In de binnenstad van Weesp is een tekort aan plekken waar mensen hun fiets kunnen parkeren. Het college van b en w stemt daarom in om op tien drukke plekken meer fietsparkeerplekken te creëren. Naast een uitbreiding van fietsnietjes worden op verschillende locaties ook fietsvakken aangebracht. Er komt een opschoonactie om fietsen die niet meer gebruikt worden en fietswrakken te verwijderen. Op deze manier moet de binnenstad aantrekkelijker worden om per fiets te bezoeken.

 • Regionale cijfers over het coronavirus

  De GGD uit de Gooi en Vechtstreek heeft een 'coronadashboard' waar alle informatie over coronabesmettingen in te zien zijn.

 • Volledige opstart basisonderwijs en kinderopvang vanaf 8 juni

  Vanaf maandag 8 juni gaan kinderen die op de basisschool zitten weer hele dagen naar school. Ook de kinderopvang start dan volledig op.

 • Beslag op uw uitkering is gewijzigd per 1 juni 2020

  Als u een schuld hebt bij een persoon of een instantie, dan mag deze persoon of instantie geld op uw uitkering laten inhouden om de schuld af te lossen. Het gedeelte van de uitkering dat wordt ingehouden, heet de beslaglegging. Het gedeelte van de uitkering dat u nog overhoudt om van te leven, heet de beslagvrije voet.

 • Gemeente pakt fietsbruggen aan

  De gemeente Weesp vervangt dit jaar nog een drietal fietsbruggen. Uit een inspectie die eerder dat jaar werd uitgevoerd is gebleken, dat er 3 voetgangers/fietsersbruggen vervangen moeten worden. Twee van de drie bruggen worden uit veiligheidsoverwegingen afgezet tot dat deze vervangen worden.

 • Deadline indienen voordragen Lintjesregen 15 augustus 2020

  De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de ‘Lintjesregen’. De Lintjesregen vindt jaarlijks plaats in april, op de laatste werkdag (vrijdag) voor Koningsdag.

 • Vanaf 15 juni weer reizen naar het buitenland toegestaan

  De vakantieperiode staat weer voor de deur. De persconferentie van woensdag 3 juni 2020 stond in het teken van de zomervakantie. Wat kan wel en waar kunt u eventueel naar toe op vakantie?

 • Gemeente en tuincentra geven gratis groen

  Doe ook mee aan Operatie Steenbreek! Help mee aan wateropvang bij hevige regenval

  De gemeente Weesp, kwekerij Vechtwijk en tuincentrum Van der Wurff geven groen weg. Bij de tuincentra krijgen inwoners van Weesp op vertoon van een ingevulde kortingsbon maximaal €20  korting op producten die de tuin groener maken.

 • Groenwedstrijd: deel uw idee en maak kans op een boom!

  Het verder  vergroenen van Weesp gaat het best wanneer gemeente en inwoners samenwerken. Daarom geeft de gemeente inwoners de kans om zelf met een groen idee te komen.

 • Testen op corona via GGD vanaf 1 juni

  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde coronaklachten kosteloos bij de GGD worden getest. De GGD maakt zich op om per dag 500 mensen te testen, zeven dagen per week

 • Gemeenteraden Amsterdam en Weesp stellen herindelingsadvies vast

  Gemeentelijk deel besluitvormingsproces fusie afgerond

  Na een zienswijzeperiode van 8 weken hebben de gemeenteraden van Amsterdam en Weesp op respectievelijk 19 en 27 mei kennisgenomen van de reactienota, het herindelingsadvies vastgesteld en ingestemd met het toesturen van het herindelingsadvies aan de gedeputeerde staten van de provincie Noord-Holland.

 • Videoboodschap van burgemeester Van Bochove 20 mei

  Burgemeester Van Bochove over het verloop van de coronacrisis en de naderende vrije dagen.

 • Bootrecreatie: zomerregeling en maatregelen ook op water van kracht

  De zomerregeling voor de brugbediening gaat in per donderdag 21 mei 2020. Weesp volgt hierin de regio. De coronamaatregelen die op het land gelden, zijn ook op het water van kracht.

 • Noodbudget van half miljoen voor aanpak corona crisis

  Het college van burgemeester en wethouders in Weesp heeft de gemeenteraad van Weesp gevraagd een noodbudget beschikbaar te stellen om de coronacrisis mee aan te pakken. Met een noodbudget kan het college snel en adequaat reageren wanneer de situatie daar om vraagt. Het college wil met het geld Weesp zo goed mogelijk door de coronacrisis heen helpen. Het college heeft de raad om een bedrag van € 500.000 gevraagd.  

 • Hulp bij geldproblemen tijdens de coronacrisis

  Bent u in geldproblemen gekomen door de coronacrisis? Leest u dan deze informatie.

 • Uitslag kleurplaten- en tekenwedstrijd

  Eind maart hebben alle kinderen van de basisscholen en middelbare scholen een brief van burgemeester  Van Bochove gehad. De burgemeester heeft de kinderen sterkte gewenst in deze tijden van het coronavirus en hen uitgenodigd om mee te doen met de kleurplaat- en tekenwedstrijd. Maar liefst ruim 40 kinderen hebben hier gehoor aan gegeven!

 • Erehaag bij begrafenissen toegestaan onder voorwaarden

  Op 30 april 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek besloten tot een vrijstelling voor erehagen bij uitvaarten.

 • Regels sporten voor jongeren

  De Weesper jeugd mag weer samen gaan sporten. Dat is de uitkomst van het gewijzigde coronabeleid dat per 28 dagen in gaat.

 • Samenvoeging Amsterdam en Weesp een stap dichterbij

  De colleges van B en W van Amsterdam en Weesp hebben op 21 april 2020 de reactienota vastgesteld en ingestemd om het herindelingsadvies door te geleiden naar de gemeenteraden van Weesp en Amsterdam. De gemeentelijke herindeling waarbij de gemeente Weesp een onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam, is hiermee weer een stap dichterbij.

 • Coronatips voor jongeren

  We weten inmiddels dat we niet in groepen mogen afspreken, 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar en zo veel mogelijk moeten thuisblijven. Maar wat mag je nog wel? Wat kun je doen om wel in contact te zijn met anderen, je niet te hoeven vervelen en toch ook wat te kunnen sporten? We hebben een aantal tips verzameld.

 • Thuisbezorgen reisdocumenten nu ook in Weesp mogelijk

  Vanaf donderdag 16 april 2020 zal het ook mogelijk zijn om in Weesp uw paspoort of identiteitskaart thuis te laten bezorgen. Laten bezorgen kan ook ’s avonds of in het weekend. Bij het aanvragen van het paspoort of de identiteitskaart maakt u de keuze voor het laten bezorgen. Voor de bezorging betaalt u bezorgkosten. Dit is 15,70 euro per bezorging per adres (ongeacht het aantal reisdocumenten).

 • Informatievoorziening tijdens rampen

  De zogenaamde rampenzender voor Weesp is Radio Noord Holland.

 • Paasbericht van burgemeester Van Bochove

  Beste Weespers,

  Bijzondere tijden zorgen ook voor een bijzonder Pasen dit jaar. Maak er thuis iets gezelligs van. 

 • Informatie over het coronavirus voor anderstaligen

  Kent u iemand die de Nederlandse taal niet of slecht beheerst? Stuurt u dan deze informatie in de betreffende taal naar uw contact(en)!

 • Groene punt gesloten voor publiek

  De Groene Punt in Weesp is vanaf zaterdag 4 april gesloten voor publiek. In de komende dagen wordt het mooi weer.

 • Videoboodschap burgemeester Van Bochove 2 april

  Bekijk de videoboodschap van burgemeester Van Bochove

 • Stichting MEE: voor vragen en luisterend oor

  Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Veel is onduidelijk, het is een spannende en soms ook eenzame tijd. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd. De ondersteunende initiatieven van Stichting MEE gaan gewoon door. Ze kunnen u verder helpen met (hulp)vragen of u gewoon een luisterend oor bieden. 

 • Aangepaste openingstijden dienstverlening i.v.m. coronacrisis

  Door de coronacrisis zijn de openingstijden aangepast. Het stadskantoor is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot en met 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 14.00 - 16.00 uur.

 • Videoboodschap burgemeester Van Bochove 20 maart

  Bekijk de videoboodschap van burgemeester Van Bochove

 • Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

  Op 17 maart heeft het Kabinet een aangepaste regeling aangekondigd voor financiële ondersteuning voor zelfstandigen. Deze regeling is bedoeld voor gevestigde ondernemers die zijn getroffen door de Corona crisis.

 • Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek

  Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek. Let op: per 1 juli 2020 stopt de noodopvang. Dit geldt voor de kinderen van alle ouders.

 • Bericht van burgemeester Van Bochove

  Het is dinsdagochtend 17 maart bijna acht uur. Vanuit mijn werkkamer kijk ik over het Grote Plein.

 • Coronavirus: kabinet neemt maatregelen voor banen en economie

  Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus extra economische maatregelen te nemen.

 • Aanpassing uitvoering Sociaal wijkteam, WMO en Jeugd

  In verband met het Coronavirus kunnen wij uw melding op het moment niet in onderzoek nemen zoals u dat van ons gewend bent.

 • Brief burgemeester over Coronavirus

  Beste Weespers,

  In heel Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Bijeenkomst Indien mondelinge zienswijze herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp gaat niet door

  De bijeenkomst voor het indienen van een mondelinge zienswijze voor het herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp op 17 maart a.s. gaat niet door.

 • Update coronavirus 9 juli 14.30 uur

  Heeft u vragen of wilt u graag op de hoogte blijven? Ga dan naar:

 • Controle lood in drinkwater Gooi en Vechtstreek

  Lood in drinkwater is ongezond voor kinderen.

 • Voortaan gratis ID-Kaart op vertoon van Stadspas

  Inwoners van Weesp met een Stadspas kunnen een gratis identiteitskaart aanvragen.

 • Enquête voortgang ambtelijke fusie Weesp - Amsterdam

  De gemeente Weesp is op 1 juni 2019 een ambtelijke fusie aangegaan met de gemeente Amsterdam.

 • Welstandstoezicht Weesp vanaf 1 december 2019 ondergebracht bij CRK Amsterdam

  Het College van Burgemeester en Wethouders van Weesp heeft besloten per 1 december 2019 de subcommissie 3 van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Amsterdam aan te wijzen als Welstands- en Monumentencommissie van Weesp.

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

 • Nieuwsbrief werkzaamheden Gooi en Vechtstreek

  In deze nieuwsbrief leest u waar er gewerkt wordt in de Gooi en Vechtstreek en wat u daar van gaat merken.

 • Hulp vragen of aanbieden via WeHelpen in Weesp

  Wilt u iemand ergens mee helpen of kunt u zelf een handje extra gebruiken?

 • Activiteiten voor jong en oud in Museum Weesp

  Regelmatig worden er diverse activiteiten in Museum georganiseerd

 • Training Eerste Hulp en Reanimatie (AED) in Weesp

  Red levens en volg een training in Eerste Hulp en Reanimatie

Archief

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken