HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  4 mei - Weesp herdenkt

4 mei - Weesp herdenkt (04-05-2018)

Dit item is verlopen op 11-05-2018.

De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp staat met behulp van diverse voorstellingen en muziek stil bij wat vrijheid voor ons betekent, heel dichtbij en veraf. Net als elk jaar, heeft de stichting er weer voor gezorgd dat er een mooi programma is, om op 4 mei samen te herdenken.


Voorstelling in de City of Wesopa
Het programma start om 18.15 uur in de City of Wesopa. Jongeren van ‘de City Speelt’ spelen de voorstelling ‘Maar het is wel oorlog’ in de City of Wesopa. De voorstelling eindigt in de Synagoge. Na de voorstelling start de stille tocht. De stille tocht begint om 19.15 uur bij de Weesper Synagoge en gaat, begeleid door trommelaars van De Adelaar, naar het monument aan de Ossenmarkt.

De plechtigheid op de Ossenmarkt
Om 19.25 uur start het programma op de Ossenmarkt. Luisterend naar muziek en gedichten en een presentatie van leerlingen van het Casparus College, wachten we op de toespraak door waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove, gevolgd door de taptoe en de traditionele 2 minuten stilte om 20.00 uur precies.

Het Herdenkingsconcert in de Grote Kerk
Na de stilte, gevolgd door Het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé, wordt het programma om 20.45 uur voortgezet in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, waar u van harte welkom bent voor een kop koffie of thee. Hierna kunnen we samen kijken en luisteren naar een mooi programma, met onder anderen de première van de film ‘4 portretten uit Weesp: 1940-1945’. Een waardevol document over de levens van de Weespers Jan van Gent, Emma Wonder-Menko, Kor Bonte en Albert Bakker.

Meer informatie over het programma vindt u op de site van de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp: www.snhw.nl

Jaarthematekst 2018: Verzet als voorbeeld door Frank van Vree

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken