HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  9-daagse afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen

9-daagse afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen (01-09-2017)

Dit item is verlopen op 29-09-2017.

De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236), bouwt een nieuwe Vechtbrug en legt bij de Lage Klompweg, de Dammerweg en de ’s-Gravenlandseweg rotondes aan. Hierdoor is de weg en het fietspad tussen Weesp en Ankeveen voor een periode van 9 dagen: van vrijdag 15 september van 20.00 uur tot maandag 25 september 5.00 uur afgesloten.

Informatieavond 6 september 2017

Voor de omwonenden wordt op woensdag 6 september een inloopavond georganiseerd in Fort Uit & Meer. De uitnodigingen hiervoor worden eind augustus verzonden.

Afsluitingen

De Gooilandseweg (N236) is tussen Aetsveld (Weesp) en Hollands End (Ankeveen) afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de aansluiting met de Lage Klompweg, de Dammerweg en de ’s-Gravelandseweg zijn gesloten. De nood- en hulpdiensten en buslijn 106 worden over het fietspad geleid. Het fietspad wordt daarom tussen Aetsveld en de Lage Klompweg afgesloten voor (brom)fietsen.


Bewonerspas

Op de N236 ter hoogte van Hollands End (Ankeveen) komt een verkeersregelaar en op de ’s-Gravelandseweg, net na sportpark Vechtoever, om sluipverkeer tegen te gaan.

Zij krijgen de instructie om voertuigen met een bewoners door te laten en mensen die aangeven bezoekers te zijn of er ter plaatse te moeten zijn (denk aan de Bed & Breakfast, een conferentiegelegenheid langs de ’s-Gravelandseweg en het restaurant Uit &Meer).
Het doel hiervan is om sluipverkeer vanuit en naar het centrum van Weesp tegen te gaan.

De bewonerspassen zullen verspreid worden middels een brief naar de aanwonenden binnen het gebied:

  • Gooilandseweg 9 t/m 12
  • Uitermeer
  • Kreugerlaan
  • Keverdijk tot aan de scheidingspaal
  • ’s-Gravelandseweg
     

Omleidingen

Weesp is alleen via de A1 en de N236 vanuit Driemond te bereiken. Doorgaand verkeer vanuit Diemen/Amsterdam richting Bussum/Hilversum wordt omgeleid via de A9 en A1 en vice versa. Verkeer van en naar Nigtevecht en Weesp rijdt via de nieuwe Provincialeweg bij Driemond. Verkeer vanuit Nederhorst den Berg rijdt via ‘s-Graveland en Bussum naar de A1. (Brom-)fietsers worden ter plaatse met gele borden omgeleid via de Utrechtseweg.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: infoN236@noord-holland.nl. Dit project is ook te volgen op www.noordholland.nl/N236Gooilandseweg.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken