HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Aantal bedrijven in Weesp de dupe van valse rekeningen

Aantal bedrijven in Weesp de dupe van valse rekeningen (17-08-2016)

Dit item is verlopen op 17-09-2016.

Melding valse rekeningen

Twee Weesper bedrijven zijn de afgelopen weken de dupe geworden van valse rekeningen, zo meldt Politie Midden Nederland. Mogelijk zijn het er meer. De politie roept bedrijven op dit dan bij hen te melden. De valse rekeningen zijn vermoedelijk het werk van criminele internationale bendes.

Computers of e-mail gehackt

De daders gaan listig te werk. Soms zijn er computers gehackt. Zo krijgen bedrijven rekeningen op naam van bedrijven of organisaties waar ze normaal ook zaken mee doen. Bijna altijd betreft het bedrijven uit het buitenland (Hong Kong e.d.). Soms is de naam van het bedrijf net iets anders geschreven. Vaak betreft het een mailtje waarin staat dat het bankrekeningnummer veranderd is.

Handelingsadvies

Wanneer u een rekening ontvangt, controleer deze dan altijd goed. Kijk goed naar de naam van het bedrijf. Maak geen geld over naar een afwijkend rekeningnummer. Neem bij twijfel, bij voorkeur, telefonisch (e-mail/computer kan gehackt zijn) contact op met het bedrijf die de rekening stuurt. Doe dit met de eigen bekende contactgegevens. Dus niet via de contactgegevens die in de mail/rekening staan.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken