HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Actie 30 dagen zonder alcohol gestart met recordaantal deelnemers

Actie 30 dagen zonder alcohol gestart met recordaantal deelnemers (03-03-2015)

Dit item is verlopen op 04-03-2015.

Op 2 maart is de regionale actie van de GGD 30dagenzonderalcohol gestart met bijna 600 deelnemers. De actie slaat duidelijk aan. Het aantal deelnemers dit jaar is bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers van 2012 en 2013 , toen  melden ruim 300 mensen zich aan voor de actie. Het merendeel (500) van de deelnemers komt uit de regio. Een klein deel (100) woont net iets buiten de regio.

De actie ‘30 dagen zonder alcohol’ wordt dit jaar niet alleen in de regio Gooi en Vechtstreek georganiseerd, maar ook door diverse organisaties in het land onder de noemer ‘Ikpas’. In heel het land zijn er meer dan 4000 deelnemers. 

Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het sporten… Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Het doel van deze actie is om gewoontegedrag te doorbreken en na afloop weer bewust te kiezen voor wel of geen alcohol. De actie is gestart op 2 maart en eindigt 31 maart. Tijdens de actie ontvangen deelnemers regelmatig nieuwsbrieven met tips en ervaringen om het vol te houden. Daarnaast kunnen deelnemers ervaringen delen via de facebookpagina 30dagenzonderalcohol.
 

Sponsorprijzen voor actieve deelnemers
Net als vorig jaar zijn er weer diverse sponsors gevonden die stimuleringsprijzen beschikbaar stellen; Restaurant du Roc van MBO college Hilversum biedt enkele diners aan incl. alcoholvrije wijn, Filmhuis Bussum vrijkaartjes, net als het Muiderslot, ’t Spant in Bussum, Singer Laren, het Vestingmuseum en museum Hilversum. Vernissage biedt een creatieve workshop aan. Daarnaast zijn er o.a. fraaie waterkaraffen van KRNWTR en flessen alcoholvrije wijn van La-Source. De stimuleringsprijzen worden wekelijks verloot onder deelnemers die actief hun ervaringen delen. Hiernaast ontvingen de eerste 500 deelnemers een startpakket met o.a. het tijdschrift Gezond Nu dat gratis ter beschikking gesteld werd.
 

Positieve uitdaging aan uzelf
De resultaten van eerdere jaren zijn positief. Jong en oud, veel drinkers en gelegenheidsdrinkers doen mee. Meer dan 80% van de deelnemers lukt het om 30 dagen geen alcohol te drinken. Deelnemers zijn na afloop trots op zichzelf. Ook blijkt dat een grote groep zelfs weken na de actie bewuster kiest voor wel of niet drinken, minder alcohol drinkt, zich fitter voelt en beter slaapt. Ook dit jaar zal er onderzoek gedaan worden bij de deelnemers, naar reden van deelname en effecten.
 

Samen aan de slag
De actie ’30 dagen zonder alcohol’ wordt georganiseerd in het kader van het programma Samen aan de slag tegen riskant alcoholgebruik jeugd’ en is gericht op de volwassenen in het algemeen en ouders, trainers, docenten en andere voorbeeldfiguren voor de jeugd in het bijzonder. In het programma werken gemeenten, GGD, politie, VWA, Jellinek , Tergooi en Trimbos samen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken