HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Archeologie voor kinderen op zondag 6 november in Museum Weesp

Archeologie voor kinderen op zondag 6 november in Museum Weesp (28-10-2016)

Dit item is verlopen op 07-11-2016.

Veel van ons verre verleden ligt verrassend dichtbij.

Onder onze voeten. In de bodem.

Overal in Nederland worden ArcheoHotspots opgericht. De Nationale Archeologie dagen krijgen steeds meer bekendheid, archeologie voor iedereen tastbaar is hun missie. Bodemvondsten zijn hot! Museum Weesp speelt hier op in en stelt een deel van de bodemvondsten uit Weesp ten toon.

Rijke archeologiecollectie in Weesp

Museum Weesp heeft een rijke archeologiecollectie waarin veel van het  Weesp van toen te zien is. Maak kennis met deze bijzondere vondsten en leer over hoe mensen vroeger leefden in Weesp.

Afwasborstel van hout, 18e eeuws, vindplaats Weesp

Handafwasborstel, hout, 18e eeuw, vindplaats Weesp

Unieke kans voor kinderen!

Ontdek de grond onder je eigen voeten in het museum. Op de zolder van het museum vond de  archeoloog een aantal zakken met nog niet doorzochte aarde. Heel waarschijnlijk bevinden zich hierin bodemvondsten uit de ijzertijd. Help jij de archeoloog? Misschien ontdekken jullie wel iets heel bijzonders. Ontdekken met de archeoloog kan op zondag 6 november om 14.00 uur.

Museum Weesp is open op woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree Museumkaart en Vriend van Museum Weesp  gratis,  volwassenen  € 5,00 en kinderen € 3,00. Voor meer informatie  zie www.museumweesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken