HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Brief van de gemeenteraad aan Weespers

Brief van de gemeenteraad aan Weespers

Dit item is verlopen op 31-05-2020.

Beste Weespers,

Het is stil in de stad en in het stadhuis in deze uitzonderlijke tijden van de Covid-19 pandemie. Als fractievoorzitters van de zes partijen in de raad van Weesp richten wij ons daarom via deze brief tot u.

In Weesp zijn veel mensen geveld door de griep, al dan niet getest op corona, en leven veel gezinnen in quarantaine. Klachten variëren van lichte verkoudheid tot ernstige longontsteking waarbij sommige Weespers zelfs op de IC belanden. Helaas zijn ook in Weesp twee inwoners overleden aan het coronavirus. Wij wensen alle familie en vrienden die hiermee geconfronteerd zijn veel sterkte en hopen op een goed herstel van de zieken.

Samen met de burgemeester roepen wij u op om gehoor te blijven geven aan de maatregelen van het Rijk. Hoe moeilijk dat soms ook is. Maar vooral willen we u bedanken, want de meeste Weespers doen dat al! Ondersteun uw mede Weespers daar waar het kan en denk vooral ook aan kwetsbare inwoners en alleenstaanden die een beetje aandacht en hulp goed kunnen gebruiken. Mooi is om te zien hoeveel initiatieven in Weesp al worden ontplooid om mensen te ondersteunen en hoe Weespers, verenigingen, bedrijven en andere instellingen creatieve oplossingen hebben bedacht om deze tijd goed door te komen.

Ook de werkwijze van de raad is in deze tijd anders dan normaal en dat zal in ieder geval nog tot eind april zo zijn. Wij overleggen net als velen van u nu regelmatig via digitale middelen. Sinds kort is er een wet aangenomen die digitale raadsvergaderingen met besluitvorming mogelijk maakt. De eerste online openbare vergadering zal 07 mei plaatsvinden. Op deze wijze blijven wij onze rol als raad vervullen en denken mee met het college van B&W over de juiste acties in deze tijd. We blijven onze controlerende en vertegenwoordigende functie juist nu uitoefenen!

De zes fracties in de raad zijn gezamenlijk de ‘stem van de stad’. En ook al gaat het politieke bedrijf nu heel anders dan normaal, nog steeds blijven de raadsleden onze stad vertegenwoordigen. Daarom roepen wij u op om ons te blijven benaderen over zaken die spelen in Weesp. Deel met ons ideeën die door de gemeente opgepakt kunnen worden, problemen waar u tegenaan loopt, wat gaat goed en wat kan beter en deel zeker ook de mooie initiatieven die u om uw heen ziet en waar u zich door gesteund voelt.

Namens de voltallige Raad van Weesp,

De fractievoorzitters

Lars Boom (WSP), Katinka Hilders (CDA), Jan van der Does (GroenLinks), Laura van Dalen (VVD), Saskia ter Kuile (D66), Bert Keesman (PvdA)

Zie contactgegevens van raadsleden

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken