HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Burgemeestersontbijt

Burgemeestersontbijt (05-11-2019)

Dit item is verlopen op 05-01-2020.

Op uitnodiging van burgemeester Van Bochove brachten vanmorgen 25 kinderen van basisschool De Terp uit Weesp een bezoek aan het stadhuis. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt schoven de kinderen, samen met de burgemeester en wethouders Vos en Miner, aan in de Raadzaal.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond de dag starten op 2.750 basisscholen. In zo’n 250 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Dit jaar staat het thema: Neem de tijd voor je ontbijt centraal. Aan tafel maakten de kinderen, de burgemeester en de wethouders uitgebreid kennis met elkaar.

Het Vergeten Kind

Aan het einde van het ontbijt betaalde burgemeester Van Bochove symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie aan Het Vergeten Kind, dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De kinderen van De Terp namen de cheque van 250,- in ontvangst.

Voor het 17e jaar op rij wordt een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht gevraagd voor een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken