HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Buurtpanel Hogeweij en Noord-West op 13 maart 2017

Buurtpanel Hogeweij en Noord-West op 13 maart 2017 (02-03-2017)

Dit item is verlopen op 02-04-2017.

Logo buurtpanel Hogeweij en Noord-West

We zijn allemaal op het werk en/of privé heel erg druk….. Maar een prettige woon- en leefomgeving willen we toch allemaal? Soms kan een kleine inspanning al het verschil maken.

Prettig wonen

Prettig wonen, is voor iedereen natuurlijk verschillend. De een hecht veel waarde aan een verzorgde en groene leefomgeving, de ander aan schoon, een derde vindt (verkeers-) veiligheid juist belangrijk en weer een ander ziet graag meer sociale activiteiten in zijn of haar buurt. 

Actieve buurtgenoten

Wij, een aantal betrokken wijkbewoners, zijn daarom actief geworden in buurtpanel Hogeweij en Noord-West. Samen bespreken wij wat er nog verbetert kan worden in onze wijk en wie daar, in de vorm van raad of daad, een handje bij wil helpen. U bent ook een bewoner van de wijk Hogeweij of Noord-West. Wat vindt u nou belangrijk in uw buurt? Wat zou voor u het wonen in deze wijk net een beetje leuker, aantrekkelijker of gezelliger maken? Wij horen het heel graag!

Helpende handjes

Heeft u wat vrije tijd beschikbaar en vindt u het leuk om zelf of juist samen met anderen een activiteit op te pakken in de eigen wijk? Wilt u bijvoorbeeld wel een keer wat bloembollen planten, een bankje schilderen, koken voor een zieke buurtgenoot of een adoptieprullenbak legen? Dan bent u degene die wij zoeken!

Wat bieden wij?

Wij, buurtpanel Hogeweij en Noord-West, bieden een platform waar buurtgenoten en gelijkgestemde “doeners” elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar tot leuke initiatieven kunnen komen. Wij bieden de mogelijkheid om naar eigen inzicht voor een korte of (indien u dat zelf wenst) voor een langere periode in uw wijk aan de slag te gaan met dingen die u leuk en belangrijk vindt om te doen èn waar u goed in bent.

Huidige activiteiten

Ook als u wilt aansluiten bij de lopende werkgroepjes bent u uiteraard van harte welkom. De werkgroep Sociale Activiteiten is momenteel druk met het opstarten van de buurtkamer aan de Kastanjelaan 2A. Zij kunnen altijd hulp gebruiken. De werkgroep Openbare Ruimte en Groen is betrokken bij de aanleg van de openbare moestuin bij jongerencentrum Trainspotting aan de Sportparklaan. Verder heeft deze werkgroep het adoptieprullenbakken-project in het leven geroepen. Wilt u ook prullenbakken bij u in de buurt? Meld u dan aan bij de werkgroep!

Bijeenkomst buurtpanel Hogeweij en Noord-West

Op maandagavond 13 maart 2017 organiseren wij om 19.30 uur een buurtpanelbijeenkomst voor Hogeweij en Noord-West in gebouw Papelaan 99. U bent van harte welkom. Met elkaar kunnen we onze buurt de plus geven die ze verdient!       

- BELANGRIJK –

Toekomstgesprek ‘Weespers aan het woord’

Tijdens de buurtpanels wordt een deel van de gesprekstijd besteed aan een open gesprek onder begeleiding van een professionele gespreksleider (bureau Tertium) over de toekomst van Weesp. De gemeenteraad heeft geconstateerd dat de gemeente Weesp niet meer volledig zelfstandig door kan gaan. Een samenwerkingsverband of wellicht (op termijn) een fusie met een andere gemeente is noodzakelijk. Maar, met wie kan Weesp het beste een samenwerkingsverband aangaan? Met Gooise Meren of met Amsterdam? Graag vernemen wij uw mening en ideeën hierover, zodat de gemeenteraad van Weesp in oktober/november 2017 een weloverwogen keuze kan maken. Laat uw mening horen!

Buurtpanelbijeenkomsten voorjaar 2017

Buurtpanel Hogeweij en Noord-West
Maandag 13 maart 2017 om 19.30 uur in gebouw Papelaan 99

Buurtpanel Centrum en buitengebieden
Dinsdag 21 maart 2017 om 19.30 uur in de kantine van het Stadskantoor, Nieuwstraat 70a

Buurtpanel Zuid en Aetsveld
Dinsdag 28 maart 2017 om 19.30 uur in het OAZ gebouw

Buurtpanel Leeuwenveld / WeesperSluis
Dinsdag 4 april 2017 om 19.30 in de kantine van het Stadskantoor, Nieuwstraat 70a

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken