HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Collectieve zorgverzekering voor mensen met weinig inkomen

Collectieve zorgverzekering voor mensen met weinig inkomen (04-12-2018)

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met minimum inkomen

De gemeente Weesp vindt het belangrijk dat inwoners goed zijn verzekerd. Daarom bieden wij aan inwoners met een inkomen tot maximaal 130% van het sociaal minimum inkomen pakketten aan bij Menzis en Zilveren Kruis. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts.

Door de gemeentelijke bijdrage is het eigen risico volledig verzekerd en ontvangt u extra korting. U heeft alleen recht op de gemeentelijke bijdrage als u aan de inkomenseis voldoet. Wilt u gebruik maken van dit aanbod en past het bij uw situatie? Meldt u dan aan via www.gezondverzekerd.nl/weesp. Op deze site vindt u ook meer informatie.

Vragen

Vragen over het verzekeringspakket bij Menzis of hulp nodig bij het maken van een keuze voor een van de pakketten? Neem dan contact op met Menzis via 088 – 222 40 80.

Menzis heeft een filmpje gemaakt waarin u stap voor stap worden meegenomen in het proces. https://youtu.be/310lcS5O8Xw. Voor vragen over het pakket van Zilveren Kruis: zie ook www.zk.nl/czm. Telefonisch is Zilveren Kruis bereikbaar op (071) 751 00 33 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Persoonlijke ondersteuning

Indien u toch persoonlijke ondersteuning nodig heeft dan kunt op vrijdagmorgen 28 december van 9.00 tot 12.30 terecht in het Gemeentehuis van Weesp, Nieuwstraat 70a. U moet zich wel van tevoren aanmelden via telefoonnummer (0294) 491 391.

Het sociaal minimum

Het sociaal minimum wordt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vastgesteld. Het sociaal minimum is het bedrag dat u minimaal nodig heeft om van te leven. De hoogte van het sociaal minimum is niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt bijvoorbeeld af van uw leeftijd en leefsituatie. Hoe hoog het sociaal minimum voor u is, leest u op de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u ook een handige rekenhulp.


Meer regelingen voor mensen met weinig inkomen

Alle regelingen die er zijn voor mensen met weinig inkomen, zijn gebundeld in de digitale gids van de gemeente: de Online Kansenwijzer. De regelingen variëren van verschillende soorten uitkeringen tot financiële ondersteuning voor kinderen, bijvoorbeeld om te kunnen (blijven) sporten. Zie de Online Kansenwijzer op www.weesp.nl/kansenwijzer

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken