HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Cultuurprijs Weesp 2019: breng nu uw stem uit!

Cultuurprijs Weesp 2019: breng nu uw stem uit! (17-09-2019)

Dit item is verlopen op 18-10-2019.

Op dinsdag 19 november reikt de Gemeente Weesp de Cultuurprijs Weesp 2019 uit. Deze prijs van € 1.500,- is ingesteld om een organisatie, stichting of individu die bijdraagt aan het culturele leven van Weesp in het zonnetje te zetten. Na de juryselectie mogen ook alle Weespers hun stem uitbrengen. De uitreiking vindt plaats om 19.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis.

N.B.: de datum is veranderd naar 19 november, in eerste instantie zou de prijsuitreiking plaatsvinden op 14 november.

De jury neemt het publieksoordeel mee in haar uiteindelijke keuze voor de winnaar van de cultuurprijs. Laat dit niet aan u voorbij gaan!

Wie verdient volgens u de Cultuurprijs Weesp 2019?

Stem op één van de drie genomineerden:

  • Camerata fectionata
    Het ambitieuze kamerkoor Camerata Fectionata (kameraden aan de Vecht) is opgericht in 2010 en zingt zowel oude als hedendaagse muziek. Afgelopen jaren wisten ze veel Weespers te raken met onder meer het requiem van Mozart en hun herdenkingsconcert op 4 mei. Komend jaar staat de Johannes Passion op het programma.
  • Stichting Open Monumentendag Weesp
    De stichting is al jaren verantwoordelijk voor de Open Monumentendag in Weesp waarbij honderden Weespers de kans krijgen de monumenten van binnen te leren kennen. Behalve vele extra activiteiten zoals een paardentram, de Weesper Moppenroute en muziekoptredens organiseert de stichting ook voor alle groepen 7 en 8 van de basisscholen Monumentjesdag.  
  • Chamber Music Festival Weesp
    Het Chamber Music Festival Weesp laat jong en oud op een laagdrempelige manier genieten van kamermuziek op topniveau. Ook scholieren worden betrokken met een schoolprogramma en een concert in de Van Houtenkerk. Daarbij vinden er komend jaar ook optredens plaats in de verzorgingshuizen Hogeweyk en Oversingel.

Breng nu uw stem uit!

Breng uw stem uit door vóór 18 oktober een mail met daarin uw keuze te sturen aan Brigitte van Dijk-Weesie, ambtelijk secretaris Cultuurprijs Weesp, e-mailadres: cultuurprijsweesp@weesp.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken