HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  De nieuwe StationsHuiskamer: ‘Alsof het er al jaren zit.’

De nieuwe StationsHuiskamer: ‘Alsof het er al jaren zit.’ (19-07-2019)

Dit item is verlopen op 19-09-2019.

Wethouder Léon de Lange krijgt een traktatie van een medewerker van de StationsHuiskamerHet aantal reizigers dat gebruik maakt van station Weesp is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Op de perrons, op het stationsplein en in de hal, het is de hele dag een komen en gaan van bezoekers. En velen van hen vroegen zich af waar ze terecht konden voor een kopje koffie, een broodje of toiletbezoek. ’Ik denk dat ik voor alle Weespers spreek als ik zeg dat we heel blij zijn met deze mooie locatie. Het voelt of het er al jaren zit.’ Met die woorden opende wethouder Léon de Lange vrijdagmiddag de nieuwe StationsHuiskamer.

Toilet is geen overbodige luxe

Emmy en Kees Bavinck wachten op hun zoon Erik die elk moment aan kan komen met de trein. Hoewel ze nu buiten op een bankje genieten van de zon, zijn ze toch erg blij met de komst van de StationsHuiskamer aan het Stationsplein. ‘Als het lelijk weer is zit je er droog, al of niet met iets te drinken.’ En het allerbelangrijkste, wat Emmy betreft, is dat het station in Weesp ook weer een toilet heeft.

Wifi en oplaadpunten

Met de StationsHuiskamer introduceert de NS een nieuw concept. Geen kiosk waar je in- en uitloopt, geen ongezellige wachtruimte maar het beste van beide; de ouderwetse stationsrestauratie maar dan mét wifi en een plek om je telefoon op te laden. Zonder dat je verplicht bent om iets te bestellen. Iedereen kan binnenlopen, je mag er ook je eigen boterhammen op eten. In totaal krijgen 35 stations in Nederland een StationsHuiskamer; dit jaar opent de NS de eerste 9 huiskamers.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken