HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  De schapen: even uit het oog, maar zeker niet uit het hart!

De schapen: even uit het oog, maar zeker niet uit het hart! (08-07-2016)

Dit item is verlopen op 21-12-2016.

De laatste twee weken van juni hebben wij bezoek gehad van 150 grazende schapen op onze schansen in Weesp. Dit bezoek is de zeer goed bevallen. Vanaf het moment dat de schapen aankwamen tot het (tijdelijke) afscheid op vrijdag 1 juli was er overweldigend veel belangstelling voor de grazende dieren. De schapen hebben op verschillende plekken gestaan. Mensen die de schapen kwamen bezoeken, maakten al snel een praatje met elkaar of met de herder.

Weespers toonden zich erg betrokken met de schapen en de herder. Het was mooi om te zien hoe verschillende meelevende bewoners direct aangesneld kwamen om de herder te helpen toen hij met een lekke band op één van de schansen stond.

De herder was blij verrast toen Olke van der Meer langskwam om twee pagina’s voor te dragen van zijn nieuwe boek “Schaap zonder herder”. Ze kreeg het boek hierna van hem cadeau.

De verhuizing van de schapen van de Nieuwe Achtkant naar de Rooseboom onder begeleiding van wethouder Tuning, de kudde schapen vrij lopend door Weesp was ook een erg leuk moment.
 

Koffie bij de schapen

Op vrijdag 1 juli was er gelegenheid om op de koffie te gaan bij de schapen. De herder en de gemeente ontvingen belangstellenden op de Draaierschans (bij de Vest) voor een kopje koffie of thee en een praatje in het bijzijn van de schapen.
 

Afscheid voor even

In augustus of september komen de schapen weer terug om verder te grazen over de mooie schansen van Weesp. Wethouder Herman Tuning: “Ik ben ontzettend blij dat de schapen zo warm onthaald zijn in Weesp, en kan bijna niet wachten op de volgende ronde!”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken