HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Donkere dagen offensief Weesp

Donkere dagen offensief Weesp (23-12-2019)

Dit item is verlopen op 23-01-2020.

Inbrekers grijpen de donkere wintermaanden aan om hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan in de zomer. De gemeente Weesp, politie en opsporingsambtenaren bundelen in deze periode hun krachten om het aantal woninginbraken te verlagen, maar ook om bijvoorbeeld vuurwerkoverlast tegen te gaan.

Om inbraken te voorkomen adviseren de gemeente en politie een aantal maatregelen. Geef je woning een bewoonde indruk. Gebruik tijdschakelaars en bewegingssensoren. Doe deuren goed op slot. Leg waardevolle spullen uit het zicht. Weekendje weg? Licht dan ook de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Bij verdachte situaties is het raadzaam direct 112 te bellen. Tenslotte: samen sta je sterker. Het kan daarom slim zijn een buurtgroep te hebben op bijvoorbeeld Whatsapp.

Keurmerk

Voor inbrekers is het een koud kunstje om veel sloten open te krijgen. In samenwerking met de politie is er daarom het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontwikkeld. Er wordt 80% minder ingebroken in huizen die voorzien zijn van dit type slot. Daarom geven inboedelverzekeringen vaak voordeel wanneer een huis is beveiligd met deze sloten. Meer informatie: www.politiekeurmerk.nl.

Veiligheidsvisie

Het ‘donkere dagen offensief’ is slechts één van de veiligheidthema’s die spelen in Weesp. Om alle activiteiten die de gemeente Weesp doet op het gebied van veiligheid richting te geven, is een integrale veiligheidsvisie opgesteld. Hierin staan de belangrijkste prioriteiten benoemd. Dit zijn de thema’s waar extra aandacht en inzet op zal zijn de komende drie jaar. Deze prioriteiten zijn gebaseerd op een veiligheidsanalyse en tot stand gekomen in samenspraak met professionals, inwoners en raadsleden.

Download het Integraal Veiligheidsplan gemeente Weesp 2019-2022.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken