HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Donkere dagen offensief

Donkere dagen offensief

Dit item is verlopen op 04-12-2015.

Samen met de donkere dagen, komt ook het dievengilde weer tot leven. De kans op woninginbraken, straatroven en overvallen neemt dan toe. De politie is in deze periode extra alert en surveilleert vaker in uw buurt, neemt preventieve acties en houdt ‘bekende’ inbrekers in de gaten. Deze actie is inmiddels in de volksmond het donkere dage offensief gaan heten.
De politie heeft uw hulp en tips  hard nodig bij voorkoming en opsporing. Uiteraard kunt u zelf ook maatregelen nemen ter voorkoming van een inbraak of overval.

 

Op verschillende plekken in Nederland worden bijeenkomst georganiseerd, waarin u wordt bijgepraat over het voorkomen van o.a. woninginbraken.Samen met de politie Midden Nederland organiseert de gemeente Weesp een informatieavond waarin tips worden gegeven om woninginbraken en babbeltrucs te voorkomen.Informatieavond Weesp

Op dinsdag 1 december a.s. bent u welkom in de Grote Kerk in Weesp aan de Nieuwstraat 11. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar en om 19.30 start de avond. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 21.30 uur.

Programma

  • Samen met de politie, een ex-inbreker en de preventieadviseur geven wij u belangrijke anti-inbraaktips. Het preventief aanbrengen van goed hang- en sluitwerk verkleint de kans op woninginbraken met 99%!
  • Er wordt een film getoond over Burgernet. Doel daarvan is dat u zich hiervoor aanmeldt als u dat nog niet heeft gedaan. De film laat zien dat het belangrijk is dat er veel Burgernetdeelnemers zijn.
  • Ook wordt aandacht besteed aan de WhatsApp-groepen in Weesp op het gebied van veiligheid. Zie de website: www.wabp.nl.
  • Na deze informatieve presentaties kunt u vragen stellen aan alle betrokken partijen.

Aanmelden

Wij stellen het op prijs wanneer u zich aanmeldt via donkeredagenoffensief@weesp.nl. Het is overigens geen verplichting om u aan te melden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken