HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Een goed idee voor Weesp? Dien nu een plan in

Een goed idee voor Weesp? Dien nu een plan in (22-09-2020)

Dit item is verlopen op 23-10-2020.

Gemeente Weesp vindt het belangrijk dat bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Onder de naam ‘Weesp Begroot’ stelt de gemeente Weesp daarom nu 30.000 euro beschikbaar voor buurtplannen. Het is de bedoeling dat het plan de leefbaarheid in Weesp vergroot of zorgt voor meer verbinding in de wijk.

Inwoners met een idee voor Weesp hebben tot 20 oktober de tijd om hun plan in te dienen. Dat doe je door het formulier in te vullen dat te vinden is via https://weespbegroot.weesp.nl/. Wanneer het formulier is ingevuld, komt het op de website te staan en kunnen inwoners zelf campagne voeren voor hun plan. Dat is nodig om genoeg ‘likes’ binnen te halen.

Hebben 30 mensen uiterlijk 27 oktober aangegeven achter het plan te staan met een 'like'? Dan gaat de gemeente het plan verder onderzoeken en bekijken of de uitvoering van het plan haalbaar is. De plannen die binnen het budget uitgevoerd kunnen worden én voldoen aan de eisen, strijden van 8 december tot 8 januari met elkaar om het budget. De bedoeling is om zoveel mogelijk stemmen voor het plan te krijgen.

Iedereen stemt mee

Alle Weespers kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete plannen. Ze krijgen hiervoor een stempas thuisgestuurd. Zo bepalen ze welke plannen uitgevoerd worden met het budget van € 30.000. Op 14 januari wordt bekend welke plannen de meeste stemmen hebben behaald en uitgevoerd worden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken