HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Eerste Kamer stemt ook in met grenscorrectie Bloemendalerpolder en fusie Bussum, Naarden en Muiden

Eerste Kamer stemt ook in met grenscorrectie Bloemendalerpolder en fusie Bussum, Naarden en Muiden (27-05-2015)

Dit item is verlopen op 27-06-2015.

De Eerste kamer heeft vandaag gestemd over de grenscorrectie van de Bloemendalerpolder en over het wetsvoorstel voor de fusie van Bussum, Naarden en Muiden. Het wetsvoorstel voor zowel de grenscorrectie als de fusie is aangenomen en heeft op brede steun van de Eerste Kamer mogen rekenen. Per 1 januari 2016 zal daarmee de gehele Bloemendalerpolder bij de gemeente Weesp horen.

Weesp verheugd over uitkomst

De gemeente Weesp is verheugd dat na jarenlange onzekerheid over de kwestie nu eindelijk een besluit is gevallen. Burgemeester Van Bochove: “Het is goed te zien dat ook het Parlement zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en een einde heeft gemaakt aan deze langlopende fusiekwestie. Eindelijk duidelijkheid! Wij zien er naar uit om de Bloemendalerpolder tot een prachtige nieuwe woonwijk van Weesp op te bouwen.”

 

Schouders onder project Bloemendalerpolder

Voor Weesp betekent de grenscorrectie dat de bebouwing van de Bloemendalerpolder nu in één gemeente tot stand gaat komen. Dit zal de snelheid van besluitvorming ten goede komen én zal veel prettiger zijn voor de toekomstige bewoners van de polder die straks allemaal in één gemeente woonachtig zijn.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken