HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Energie besparen doe je NU met SUBSIDIE voor isolatiemaatregelen

Energie besparen doe je NU met SUBSIDIE voor isolatiemaatregelen (19-09-2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Goed nieuws voor particuliere woning- en appartementseigenaars en verenigingen van eigenaren die hun woning willen verduurzamen. Vanaf 15 september 2016 kan er subsidie worden aangevraagd voor energiebesparende maatregelen. Ongeveer 20% van de investering kan worden teruggevraagd bij het Rijk wanneer er minimaal 2 energiebesparende maatregelen aan de woning worden getroffen.

Gemeente Weesp adviseert haar inwoners allereerst informatie en advies in te winnen over de mogelijkheden voor hun woonsituatie voordat zij aan de slag gaan. Hiervoor kunnen zij geheel kosteloos terecht bij de onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

De subsidieregeling bestaat uit meerdere pakketten welke stapelbaar zijn. Het begint bij de subsidieaanvraag van minimaal twee isolatiemaatregelen uit het basispakket. Daartoe behoren de volgende maatregelen: dak-, gevel-, spouw-, bodem – en/of vloerisolatie en isolerend hoogrendementsglas. Woningeigenaren die bovenop het basispakket nog meer maatregelen gaan toepassen en daarvoor subsidie willen aanvragen kunnen gebruik maken van het pluspakket. Ook voor dit pakket geldt het criterium dat er ten minste twee energiebesparende maatregelen toegepast moeten worden uit basispakket. De fanatieke duurzame doeners kunnen daarbovenop ook nog eens gebruik maken van het zeer energiezuinig pakket.

Hulp en advies

Benieuwd naar de voorwaarden en welke maatregelen er binnen het plus- en energiezuinig pakket vallen? Neem contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of neem een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl. Het advies van het Duurzaam Bouwloket is kosteloos en wordt door gemeente Weesp ter beschikking gesteld om u verder te helpen bij het verduurzamen van de woning.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391
E-mail:
Social media

Openingstijden

Afspraak maken