HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Expositie 'Uit de schaduw' verlengd tot 1 oktober 2017

Expositie 'Uit de schaduw' verlengd tot 1 oktober 2017 (29-08-2017)

Dit item is verlopen op 30-09-2017.

Poster Uit de schaduwWegens succes wordt de expositie 'Uit de schaduw' een maand verlengd. Was u nog niet in de gelegenheid de expositie in Museum Weesp te bezoeken. Niet getreurd, u kunt nu tot 1 oktober nog terecht.

'Uit de schaduw, nieuw licht op Afrikaanse bedienden bij Weesper notabelen'

Rijke families hebben in de achttiende eeuw wel vaker een Afrikaanse bediende. Dat is een bekend feit. Het is in de achttiende eeuw status verhogend om met een bediende uit Afrika te pronken. Met prachtige kleding aan laten notabelen zich op schilderijen vastleggen met hun bedienden uit verre oorden. Tientallen schilderijen van dergelijke taferelen uit heel Europa zijn bekend. Weesp vormt hierin geen uitzondering.

Het idee dat deze mannen trouwen, kinderen krijgen en hiermee onze directe voorouders zouden kunnen zijn, werpt een nieuw licht op onze geschiedenis.Christiaan van der Vegt is in de achttiende eeuw de Afrikaanse bediende van de burgemeester van Weesp. Hij trouwt met een Weesper meisje en krijgt met haar tien kinderen.

Dan overkomt Annemieke van der Vegt (ruim 250 jaar later), als zij niets vermoedend onderzoek doet naar haar voorouders in Weesp, iets heel bijzonders … de uitkomst laat haar niet meer los.

Museum Weesp werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de Afrikaanse bedienden in de stad. Misschien is het ook uw geschiedenis. Want weet u wie uw voorouders zijn?

Meer informatie over Museum Weesp vindt u op www.museumweesp.nl of volg het museum op Facebook.com/museuminweesp, via Instagram/museum_weesp of Twitter @museumweesp

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391
E-mail:
Social media

Openingstijden

Afspraak maken