HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Extra maatregelen voor de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Extra maatregelen voor de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Dit item is verlopen op 25-11-2020.

Regionale  coronamaatregelen voor nog eens acht veiligheidsregio’s om het stijgende aantal COVID-19 besmettingen in te dammen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek  blijft stijgen en komt daarmee boven de signaalwaarde uit. In navolging van de zes veiligheidsregio’s, die vorige week  het risiconiveau ‘zorgelijk’ kregen opgeplakt, maakt het kabinet vandaag bekend dat hieraan nog acht regio’s worden toegevoegd, waaronder Gooi en Vechtreek. 

Het Rijk heeft maatregelen aangekondigd, die vanaf zondag 27 september 18.00 uur gelden:

·         Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.

·         Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel is een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.

·         Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Voorzitter Veiligheidsregio: "Neem uw verantwoordelijkheid en leef de coronamaatregelen na!"

Daarnaast heeft de veiligheidsregio bestuurlijk besloten extra activiteiten te gaan oppakken in het kader van communicatie en handhaving. Verdere regionale en lokale uitvoering hiervan wordt opgepakt. Pieter Broertjes (voorzitter Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek) roept bewoners op om eigen verantwoordelijkheid te nemen en de coronamaatregelen strikt na te blijven leven. Niet alleen thuis, maar ook bijvoorbeeld in de supermarkt, op het werk of in de sportkantine. Ook ondernemers worden opgeroepen om secuur om te blijven gaan met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. We kunnen, hoe moeilijk dat ook is, nu niet verslappen. Het roer moet om, zodat we voorkomen dat onze ziekenhuizen in korte tijd weer overbelast raken.

De basisregels

Het bestuur van de veiligheidsregio benadrukken het belang van de basisregels:

  • Vermijd drukte.
  • Werk vanuit huis als dat kan.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Ontvang maximaal zes personen extra in huis.
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen door de GGD. Ontwikkelt u benauwdheid en/of koorts? Dan blijven ook gezinsleden thuis.
  • En natuurlijk: handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien.
  • Bent u 70 jaar of ouder? Heeft u een kwetsbare gezondheid? Wees dan extra voorzichtig.

Meer informatie?

Op de website van de Rijksoverheid staan alle landelijk geldende regels en de specifieke regels voor regio’s met het risiconiveau ‘zorgelijk’.

Bellen met vragen over het coronavirus

  • Bel naar 0800 - 1351.
  • Of naar +31 20 205 1351 als u in het buitenland bent.
  • Het telefoonnummer is open van 8.00 tot 20.00 uur. Op maandag tot en met vrijdag.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken