HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Feestelijke oplevering As met Allure op vrijdag 7 december

Feestelijke oplevering As met Allure op vrijdag 7 december (27-11-2018)

Dit item is verlopen op 07-12-2018.

Feestelijke oplevering As met Allure op vrijdag 7 december
Betere uitstraling via ‘rode loper’ tussen C.J. van Houtenlaan en Groeneweg


Weesp heeft zijn As met Allure. De C.J. van Houtenlaan tot Groeneweg is aangepast tot de rode loper, passend bij de historische uitstraling van het centrum van Weesp.  Dat is een feestje waard. Dit is op vrijdag 7 december van 14.30 tot 16.00 uur, rond de kruising Singel met Groeneweg en Van Houtenlaan. Iedereen is welkom.
 

Léon de Lange, wethouder Verkeer en Vervoer van Gemeente Weesp, kijkt er reikhalzend naar uit. ‘Dit is iets om trots op te zijn. Hiermee verbeteren we de uitstraling en leefbaarheid van deze belangrijke toegangsweg naar ons historisch centrum.’

Vesting van Weesp
Het gebied wordt vergroend. Onder meer met een statige bomenrij aan weerszijden van de As. Om het historisch karakter te benadrukken zijn er twee platen met gravure die verwijzen naar de ‘vesting van Weesp’. Ook heeft onder meer het straatmeubilair een hoogwaardige uitstraling gekregen.

Nauw opgetrokken
In het kader van leefbaarheid en veiligheid is de As ingericht tot een 30 km/uur-zone. Met een smaller wegprofiel, snelheid remmende voorzieningen en bredere trottoirs. Onderdeel van de werkzaamheden is ook de aanleg van gescheiden riolering. Bij het ontwerp van de As is nauw opgetrokken met onder meer omwonenden en de Historische Kring Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391
E-mail: E-mail de gemeente Weesp
Social media

Openingstijden

Afspraak maken