HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Filmopnamen aan Oudegracht 4 t/m 7 sept

Filmopnamen aan Oudegracht 4 t/m 7 sept (04-09-2019)

Dit item is verlopen op 08-09-2019.

Sinds dinsdagmiddag 3 tot en met zaterdag 7 september is in en rond de Van Houtenkerk aan de Oudegracht een filmploeg bezig met de opnamen van een commercial. Op het opnemen van deze commercial rust geen vergunningsplicht. De opnames vinden plaats binnen in de Van Houtenkerk. Deze kerk is geen eigendom van de gemeente Weesp.

Geen vergunningen afgegeven

Naast de opnames binnen in de kerk is er ook sprake van reuring rondom de kerk. De filmploeg had op eigen initiatief een groot aantal parkeerplaatsen gereserveerd en cateringtenten voor de crew en figuranten geplaatst op de Oudegracht. Hierop rust echter wel een vergunningsplicht. De vergunning hiervoor is door de gemeente niet verleend. De filmploeg is hierop aangesproken waarna de cateringtenten en de afzetting voor de parkeerplaatsen zijn weggehaald van de Oudegracht.

Informatiebrief

Het productiebedrijf heeft in de omgeving van de kerk het afgelopen weekend 500 bewonersbrieven verspreid, waarin zij medewerking voor de opnames en op voorhand begrip voor de mogelijke overlast vraagt. Ook vraagt het bedrijf de omwonenden om de parkeerplekken aan de Oudegracht rondom de kerk te ontzien. De gemeente ontvangt signalen waaruit blijkt dat deze brief wellicht helaas niet alle omwonenden heeft bereikt.

Afspraken met de gemeente

De gemeente heeft nu met het productiebedrijf afgesproken dat het filmen en het gebruik van filmlampen uitsluitend binnen in de kerk mag plaatsvinden. De cateringtenten mogen niet in de openbare ruimte staan en parkeerplekken mogen niet worden afgezet. De verkeersregelaar is niet van de gemeente. Deze is verbonden aan het productiebedrijf en kan u uitsluitend vriendelijk verzoeken om uw medewerking te verlenen.

Nog vragen?

Als u vragen heeft aan het productiebedrijf, dan kunt u contact opnemen met de producent Cake Film & Photography BV (020) 344 50 50.

Voor vragen aan de gemeente kunt u telefonisch contact opnemen via (0294) 491 391 of een mail sturen aan voorlichting@weesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken