HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Fotowedstrijd gemeente Weesp 2018-2019

Fotowedstrijd gemeente Weesp 2018-2019 (16-07-2018)

Jaarlijks organiseert de gemeente Weesp een fotowedstrijd voor haar inwoners. Ook in 2018-2019 is er daarom opnieuw een fotowedstrijd, waarbij de winnende foto’s een plaats krijgen in de informatiegids. Alle ingezonden foto’s zullen ook een publicatie krijgen in de rechterbovenhoek van het gemeentenieuws. Het gaat er bij de fotowedstrijd om om de schoonheid van Weesp in het genoemde thema 'Altijd wat te doen in Weesp' op de foto vast te leggen. Originaliteit, fototechniek en herkenbaarheid van Weesp zijn hierbij belangrijk.

Jury

De foto’s worden in mei 2019 beoordeeld door o.a. burgemeester Van Bochove en één of twee raadsleden.

Hoe doet u mee?

Wanneer u mee wilt doen aan de fotowedstrijd, dan kunt u tot 1 mei 2019 uw foto(‘s) sturen naar fotowedstrijd@weesp.nl t.a.v. Voorlichting & Communicatie onder vermelding van uw naam en adresgegevens.

Thema 'Altijd wat te doen in Weesp'

Dit jaar werken met een thema. Het thema dit jaar is 'Altijd wat te doen in Weesp'. Er is altijd veel te doen in Weesp, denk aan bijvoorbeeld het Sluis en Bruggenfeest, Weesp gastvrij, sloeproeiwedstrijd Vechten op de Vecht, Korenfestival, Vechtloop, Sinterklaasintocht en noem maar op. We ontvangen graag foto's die in dit thema gemaakt zijn maar daarbij moet Weesp nog steeds herkenbaar in beeld worden gebracht.

Prijzen

De drie winnende foto’s worden beloond met een plaats op de gemeentelijke website en een waardebon van € 75,- (eerste plaats), € 50,- (tweede plaats) en € 25,- (derde plaats).

Waar moeten de foto’s aan voldoen?

Wanneer u mee wilt doen aan de fotowedstrijd, houdt u dan rekening met de volgende criteria:

1. Alléén inwoners van de gemeente Weesp kunnen deelnemen aan deze fotowedstrijd;

2. Per persoon mogen maximaal twee foto’s worden ingeleverd;

3. Medewerkers van de gemeente Weesp zijn uitgesloten van deelname;

4. De foto’s moeten genomen worden in deze gemeente, en moeten herkenbaar zijn voor de gemeente en/of de Weesper samenleving;

5. De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden, in JPEG/JPG formaat met een minimale resolutie van 300 dpi of minimaal 1,2 MB;

6. De gemeente Weesp kan de foto’s gebruiken voor promotionele doeleinden anders dan de gemeentegids. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u toestemming voor het gebruik van uw foto’s voor bijvoorbeeld de gemeentelijke website, social media, folders, flyers, brochures, nieuwsbrieven, de informatiegids, e.d.;

7. Als u personen herkenbaar fotografeert, dient u vooraf toestemming te vragen voor publicatie van de foto’s. De extra uitdaging in deze opdracht is om de reuring in Weesp vast te leggen maar rekening te houden met de nieuwe wet op de privacy (dus mensen niet herkenbaar in beeld).

8. De foto hoeft niet in dit jaar gemaakt te zijn. Het mag ook een wat oudere foto zijn; echter Weesp moet wel herkenbaar in beeld zijn gebracht en ook de situatie op de foto moet op het moment nog herkenbaar zijn. 

9. Het bovengenoemde thema 'Altijd wat te doen in Weesp' moet terugkomen in de foto.

De winnende foto’s worden in juni 2019 bekend gemaakt. De winnaars krijgen schriftelijk bericht. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Voorlichting & Communicatie via fotowedstrijd@weesp.nl of tel. (0294) 491 391.

Wilt u dat uw foto een jaar lang te zien is in de informatiegids van de gemeente Weesp? Pak dan uw camera of mobieltje en maak de winnende foto!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391
E-mail:

Openingstijden

Afspraak maken