HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Gemeente en tuincentra geven gratis groen

Gemeente en tuincentra geven gratis groen (02-06-2020)

Dit item is verlopen op 31-07-2020.

Doe ook mee aan Operatie Steenbreek! Help mee aan wateropvang bij hevige regenval

De gemeente Weesp, kwekerij Vechtwijk en tuincentrum Van der Wurff geven groen weg. Bij de tuincentra krijgen inwoners van Weesp op vertoon van een ingevulde kortingsbon maximaal €20  korting op producten die de tuin groener maken.

De gemeente Weesp wil vergroenen en heeft daarom eind 2019 een groen beleidsplan vastgesteld. Het vervangen van tegels en stenen in tuinen door perken, planten of gazon is één van de manieren waarop Weesp een groenere toekomst wil bereiken. Vergroening is een belangrijke manier om opwarming tegen te gaan. Daarnaast is een groene bodem veel beter bestand tegen stevige regen dan een bodem van steen. Nu de kans op zowel  extreme droogte als extreme buien door klimaatverandering steeds groter wordt, is dat geen overbodige luxe.

Bon mee naar tuincentrum

Meedoen aan de actie kan door de kortingbon te printen en mee te nemen naar één van de twee deelnemende tuincentra. Voor de bon kunnen spullen worden aangeschaft die een bijdrage leveren aan een groener Weesp. Denk daarbij aan planten, bomen of struiken, maar bijvoorbeeld ook aan potgrond of een schepje. De bon vertegenwoordigt een waarde van maximaal €20. De gemeente en de tuincentra betalen ieder de helft van het bedrag. Het minimale aankoopbedrag moet wel €50 zijn en de bon is geldig tot en met 30 juni 2020.

Geen tuin of terras?

Ook inwoners zonder tuin kunnen meedoen aan de actie. Zij kunnen de gekochte planten kwijt in het openbaar groen. Bijvoorbeeld in een boomkrans (de cirkel rond een boom op straat) Onderdeel van het nieuwe groenbeleid is dat inwoners de mogelijkheid krijgen openbaar groen zelf in te richten en te onderhouden.

In totaal kunnen er maximaal 500 bonnen per tuincentrum worden ingewisseld. Bij het inleveren van een bon kan de medewerker van het tuincentrum vragen om identificatie. 

Groenwedstrijd: deel uw idee en maak kans op een boom! (02-06-2020)

Het verder vergroenen van Weesp gaat het best wanneer gemeente en inwoners samenwerken. Daarom geeft de gemeente inwoners de kans om zelf met een groen idee te komen. Kijk snel op de webpagina van de groenwedstrijd en doe mee!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken