HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Gemeente Weesp en Bibliotheek starten met rolstoel- en scootmobielpool

Gemeente Weesp en Bibliotheek starten met rolstoel- en scootmobielpool (09-02-2017)

Dit item is verlopen op 09-03-2017.

Wilt u een dagje op stap, maar bent u niet zo goed ter been? Heeft u zelf geen rolstoel of scootmobiel? Als inwoner van de gemeente Weesp kunt u voortaan gratis een rolstoel of scootmobiel lenen.

Op maandag 6 februari is de gemeente Weesp, in samenwerking met Bibliotheek Gooi en meer, vestiging Weesp, gestart met een proef om scootmobielen en rolstoelen uit te lenen. Als er voldoende belangstelling voor is, blijft de gemeente dit aanbieden. De leenrolstoelen en -scootmobielen staan in de Bibliotheek van Weesp op de Oudegracht 67. Ze zijn bestemd voor inwoners van de gemeente Weesp die af en toe een rolstoel of scootmobiel nodig hebben, óf willen ervaren hoe het bevalt om in een scootmobiel te rijden.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat u de rolstoel of scootmobiel minimaal een dag van tevoren reserveert. Hiervoor kunt u bellen naar het algemene nummer van de gemeente Weesp: (0294) 491 391. De medewerkers van de gemeente leggen u vervolgens uit wat u moet doen om het hulpmiddel te kunnen lenen. Als u, of iemand uit uw omgeving, het hulpmiddel niet zelf kan ophalen en/of wegbrengen, kunt u gebruikmaken van de haal- en brengservice van Versa Welzijn. U kunt dit bij uw reservering aangeven. Hiervoor wordt een kleine onkostenvergoeding gerekend.

Rijvaardigheid

U kunt alleen een scootmobiel lenen als u een rijvaardigheidstraining heeft gevolgd. De kosten voor deze training worden door de gemeente vergoed.

Meer informatie over de pool.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken