HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Gemeente Weesp gaat locaties vaste planten uitbreiden

Gemeente Weesp gaat locaties vaste planten uitbreiden (11-01-2017)

Dit item is verlopen op 11-02-2017.

Proef met vaste beplanting succesvol

In 2015 zijn wij begonnen met een proef met vaste planten in de kleuren wit blauw en paars. Dit type beplanting was nog nooit eerder op deze schaal toegepast in Weesp en de gemeente wilde met deze proef kijken of de planten goed groeien op deze plek en of het voor andere plekken ook geschikt is. Deze proef is uitgevoerd langs de J.C. van Houtenlaan, de oostelijke entree van Weesp.

Plannen

De beplanting doet het na 2 jaar nog steeds goed langs de J.C. Van Houtenlaan. De reacties van bewoners en bezoekers waren ook erg positief. Daarom gaat de gemeente Weesp het aantal locaties met vaste planten uitbreiden. Wij gaan op korte termijn beginnen met het aanleggen van de nieuwe beplantingsvakken op diverse locaties in Weesp.
• Plantvakken op de Korte Muiderweg in Weesp, de entree aan de noordelijke kant inclusief rotonde. 
• Plantvak Groeneweg (verzorgingshuis Oversingel).
• Plantvakken Casparuslaan x Plataanlaan (Kruising winkelcentrum Hogeweij).

Aantrekkelijke beplanting

De beplanting is heel aantrekkelijk voor bijen, vlinders en vogels en draagt sterk bij aan de biodiversiteit in de stad. De kleuren zorgen natuurlijk voor aantrekkelijke locaties voor zowel bezoekers als bewoners. Ook de nieuwe locaties krijgen zo ieder seizoen een mooi beeld. Zelfs in de winter geven vaste planten een bijzondere aanblik.

Efficiëntie en kostenbesparing

Naast de kleurige aankleding van de openbare ruimte zoeken we als gemeente voortdurend naar vernieuwing, waarbij efficiënt werken en kostenbesparing deel uitmaken van het keuzeproces. Doordat de beplanting snel en dicht op elkaar groeit is er uiteindelijk minder onderhoud nodig en groeit er minder onkruid tussen de beplanting. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen op 16 januari en worden afgerond op 20 januari aanstaande. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Er wordt langs de weg gewerkt maar de weg blijft wel open. U kunt hiervan enige hinder ondervinden en vragen hiervoor uw begrip.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer en Ontwikkeling via tel. (0294) 491 391 of via e-mail: info@weesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken