HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Gezocht: pleegouders in Weesp

Gezocht: pleegouders in Weesp (05-11-2019)

Dit item is verlopen op 05-12-2019.

Het landelijke tekort aan pleegouders speelt ook in de regio Gooi en Vechtstreek en de gemeente Weesp. Hierdoor is er onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Woensdag 13 november vindt in Bussum een informatiebijeenkomst plaats voor mensen die geïnteresseerd zijn om pleegouder te worden.

Opgroeien in een veilige omgeving

Soms kan een kind door omstandigheden (tijdelijk) niet meer bij de ouders wonen. Als pleegouder bied je veiligheid én een (tijdelijk) thuis. Pleegouders kunnen verschillende soorten opvang bieden: soms voor zeven dagen per week, af en toe een weekend, een vakantie of een aantal dagen of dagdelen in de week is ook mogelijk.

Wat telt is dat een ouder een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. De minimale leeftijd voor een pleegouder is 21 jaar. Het is van belang dat er een goede match is tussen de ouder en het kind/de jeugdige. Mensen die zich aanmelden als pleegouder, ondergaan een professionele screening en worden zorgvuldig en persoonlijk begeleid.

Informatiebijeenkomst 13 november

Woensdag 13 november vindt in Bussum van 19.30-21.30 uur een informatiebijeenkomst plaats voor mensen die geïnteresseerd zijn om pleegouder te worden. Diverse pleegouders en pleegzorgaanbieders uit de regio zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.pleegoudergv.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken