HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Gladheidbestrijding gemeente Weesp

Gladheidbestrijding gemeente Weesp (12-11-2019)

Dit item is verlopen op 18-03-2020.

Sneeuwval en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de burger gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

Wat doet de gemeente?

Van half november 2019 tot en met half maart 2020 werkt de gemeente actief aan gladheidbestrijding.

Bij een voorspelling van gladheid wordt preventief gestrooid. Dit gebeurt veelal midden in de nacht, voordat de ochtendspits begint. De gemeente bestrijdt de gladheid op lokale verbindingswegen (doorgaande wegen), industriewegen, busroutes, fietsroutes, ontsluitingswegen van woonwijken, wegen in het centrumgebied en in het buitengebied. Op kleinere, lokale wegen en straten wordt niet gestrooid.

Strooizout

Als inwoner kunt u zelf de stoep ijs- en sneeuwvrij te houden. Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn, blijft het dan ook mogelijk om over straat te gaan.

Tips:

  • Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwschuiver, bezem of keukenzout komt u al een heel eind. Bij sneeuw: eerst vegen/schuiven en dan pas zout strooien.
  • Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan.
  • Gebruik strooizout op een verantwoorde manier. Het zout is schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.
  • Pas uw rijsnelheid aan als u de weg opgaat. De aanschaf van winterbanden is een mogelijkheid om de veiligheid te verbeteren.

Gratis emmertje strooizout

Jaarlijks kunnen inwoners van Weesp tegen inlevering van de daarvoor bestemde coupon in het WeesperNieuws, een gratis een emmertje met zout vullen op de gemeentewerf, Amstellandlaan 120. Graag wel zelf een emmertje of iets dergelijks meenemen.

Gladheidbestrijdingsplan

Het Gladheidbestrijdingsplan voor de winter 2019-2020 ligt ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor van Weesp.

Foto: Rijk van Huisstede

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken