HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Goed idee voor uw buurt? Vraag dan een Weesperkei aan

Goed idee voor uw buurt? Vraag dan een Weesperkei aan (28-07-2020)

Dit item is verlopen op 28-08-2020.

Heeft u samen met uw buren, sportvrienden, stichting, vereniging of collega-middenstanders een initiatief voor ogen, waarmee u de betrokkenheid, leefbaarheid of de sociale contacten in uw wijk of buurt bevordert? Vraag dan nu een Weesperkei aan! Een laagdrempelige subsidie om dit soort activiteiten in Weesp mogelijk te maken.

Samen nadenken over een mooi initiatief voor het opknappen van een buurt of wijk, een online activiteit opzetten om ook mensen van andere buurten te betrekken, het houden van een kookfestijn met de buurt, een sportactiviteit organiseren, etc. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras uw buurt of wijk met uw initiatief. Er zijn verschillende categorieën met daaraan een geldbedrag gekoppeld:

U kunt een bedrag aanvragen van € 100,- voor initiatieven bedacht en uitgevoerd door kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, tot maximaal € 1.000,- voor initiatieven met een meer permanent karakter.

Voorwaarden

Om een Weesperkei aan te vragen, moet u rekening houden met een aantal voorwaarden:

  • Er zijn tien handtekeningen nodig van buurtbewoners die meedoen aan het initiatief, de aanschaf of de activiteit. Deze handtekening dienen op het aanvraagformulier gezet te worden;
  • Het initiatief vindt in de gemeente Weesp plaats;
  • Het initiatief is niet eerder bekostigd door de gemeente.  

Meer informatie

Ben u enthousiast geworden en benieuwd hoe u een Weesperkei kunt aanvragen? Ga dan naar www.weesp.nl/weesperkei. U vindt hier de aanvraagformulieren, meer informatie over de verschillende categorieën en voorbeelden van eerdere uitgevoerde ideeën die u wellicht inspireren.

Met de hele buurt klussen in en om het huis aanpakken, met als afronding een buurtbarbecue. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken