HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Gratis compost als dank voor scheiden gft-afval

Gratis compost als dank voor scheiden gft-afval (26-03-2019)

Dit item is verlopen op 04-04-2019.

Zaterdag 30 maart is de Landelijke Compostdag. Inwoners van Regio Gooi en Vechtstreek kunnen deze dag gratis een zak compost ophalen op de vier scheidingsstations van 09.00-16.00 uur (Hilversum, Bussum, Weesp en Huizen). Let wel: één zak compost per persoon en op=op.

Met deze jaarlijkse uitdeelactie worden inwoners bedankt voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit-,  tuinafval en etensresten (gft). Van het  gft-afval dat huis aan huis wordt ingezameld in de regio maakt verwerker Indaver onder andere compost, groen gas en vloeibare CO2. Deze compost wordt op de Landelijke Compostdag teruggebracht naar de huishoudens.

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Vermeng de compost met aarde en voedt daarmee de planten in de tuin of op het balkon. 

Gft scheiden levert heel veel op. Uit sorteerproeven zien we echter dat nog steeds gft-afval in de restafval container terechtkomt. Zonde. Gooi schillen, stronken, broodresten, etensresten, botten, graten en snoeiafval in de groene bak (de gft-container)! De GAD haalt dit in de groei-bloei en snoeimaanden wekelijks bij u op. Twijfelt u of het in de groene bak mag? Raadpleeg de afvalwegwijzer op gad.nl of de GAD app. 

 

Open dag bij Indaver in Alphen aan den Rijn

Met eigen ogen zien wat er met uw gft gebeurt? Dat kan. Het gft uit de Regio Gooi en Vechtstreek wordt door Indaver in Alphen aan den Rijn verwerkt tot compost, groen gas en vloeibare CO2. Indaver houdt open dag tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 30 maart. U bent welkom tussen 10:00 en 14:00 uur bij Indaver Bio Power, de Schans 42 in Alphen aan den Rijn.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken