HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Herinrichting Nieuwstad (tussen Breedstraat en Utrechtseweg)

Herinrichting Nieuwstad (tussen Breedstraat en Utrechtseweg) (25-09-2017)

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Vanaf 9 oktober 2017 start aannemer Van Raaijen Infra uit Almere met de herinrichting van de Nieuwstad tussen Breedstraat en de Utrechtseweg. De werkzaamheden dragen bij aan het bevorderen van de verkeersveiligheid op dit deel van de Nieuwstad.

Het ontwerp

Het ontwerp voor de herinrichting is mede tot stand gekomen in samenwerking met de bewoners van dit deel van de Nieuwstad.

De straat wordt, onder andere door het aanbrengen van 3 verkeersdrempels, als een 30 km-zone ingericht. Zowel in het trottoir als in de rijweg wordt de huidige bestrating vervangen door nieuwe stenen. De huidige haakse parkeervakken aan de grachtzijde worden vervangen door langsparkeervakken, met groenvakken tussendoor.

Planning en fasering

De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen van 7.00 tot 16.00 uur. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind december 2017. De planning en de werktijden kunnen wijzigen door bijvoorbeeld onwerkbaar weer of onvoorziene omstandigheden. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk uitgevoerd in 4 fasen.

Bereikbaarheid en parkeren

Tijdens de werkzaamheden wordt de Nieuwstad per fase afgesloten voor al het verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor auto- en fietsverkeer. Auto's worden omgeleid vanuit het centrum in de richting Utrechtseweg via de Groeneweg, Hugo de Grootlaan, Aetsveldselaan en J.A. Fijnvandraatlaan en vice versa. Fietsers worden in fase 1 t/m 3 omgeleid via de Achtergracht. In fase 4 volgen zij dezelfde omleidingsroutes als de auto's. Tijdens de gehele periode van de werkzaamheden kan er niet op dit deel van de Nieuwstad worden geparkeerd. De woningen en bedrijven blijven voor voetgangers bereikbaar.

 

Onvermijdelijke hinder

De werkzaamheden veroorzaken onvermijdelijk hinder voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Wij proberen deze hinder zoveel mogelijk te beperken en vragen om begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie en vragen

Deze werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland.


Voor klachten of suggesties kan men contact opnemen met het KCC (Klant Contact Centrum) van de gemeente Weesp via telefoonnummer (0294) 491 391 of een e-mail sturen naar nieuwstad@weesp.nl

Veelgestelde vragen

Bij de gemeente komen, zoals begrijpelijk, veel vragen binnen over de afsluitingen en omleidingen tijdens de werkzaamheden aan de Nieuwstad.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar voorlichting@weesp.nl, meldt het ons via Twitter of Facebook of neem telefonisch contact op via tel. (0294) 491 391. Wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken