HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt nu ook de allerjongsten

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt nu ook de allerjongsten (27-08-2019)

Dit item is verlopen op 30-11-2019.

Sinds deze zomer kunnen kinderen in de leeftijd 0-4 ook gebruikmaken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Tot voor kort konden alleen kinderen vanaf 4 jaar een beroep op het fonds doen om te sporten of bewegen. De gemeente Weesp is blij met deze uitbreiding en hoopt dat dit ouders van peuters aanspoort om deel te nemen aan sport-. muziek- en dansactiviteiten.

De gemeente Weesp draagt jaarlijks bij aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Daardoor kunnen kinderen in Weesp waarvan ouders te weinig geld hebben voor de contributie voor een sportvereniging, muziekles of zwemles, toch meedoen.

Nu ook voor kinderen van 0 t/m 4 jaar

De leeftijdsuitbreiding betekent dat activiteiten zoals babyzwemmen, de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus, peuterdans van Dansstudio van Harten en Muziek op Schoot van Globe  nu ook in aanmerking komen voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. En dat is goed nieuws voor Weesper ouders en kinderen!

Positieve effecten voor kinderen

Het is immers ontzettend leuk om regelmatig met je kind te bewegen of muziek te maken. Dit heeft bovendien een positief effect op de motorische en sociale vaardigheden van kinderen.  De gemeente Weesp is daarom heel blij met de uitbreiding van de leeftijdsgrens: elk kind dat nu wél met zijn vader of moeder kan peuterzwemmen of dansen is belangrijk!

Welke activiteiten zijn geschikt voor allerkleinsten?

Wil je weten welke sportieve activiteiten geschikt zijn voor kinderen jonger dan 4 jaar? Neem dan contact op met de buurtsportcoaches van Weesp: Ingmar Kolbrink ikolbrink@versawelzijn.nl en Bastiaan Tuenter btuenter@versawelzijn.nl. Voor meer informatie over culturele en muzikale activiteiten, kunt u contact opnemen met Brigitte van Dijk-Weesie, beleidsadviseur kunst en cultuur via e-mailadres: info@weesp.nl.

Aanvragen via een tussenpersoon

Aanvragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur lopen via een tussenpersoon. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het Centrum voor Jeugd en Gezin in het gezondheidscentrum in Weesp: info@cjgweesp.nl of (035)760 0768.

Zie ook: www.weesp.nl/jeugdfonds

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken