HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Iedereen telt mee: Weesp werkt aan inclusieve agenda

Iedereen telt mee: Weesp werkt aan inclusieve agenda (14-03-2019)

Dit item is verlopen op 14-06-2019.

Samen met u gaan we voor betere fysieke en sociale toegankelijkheid

Iedereen telt mee in Weesp. Ook Weespers met een beperking moeten volwaardig mee kunnen doen in onze samenleving. Daarom willen we de fysieke en sociale toegankelijkheid verbeteren.  Dat is een grote uitdaging. Lang niet overal is de toegankelijkheid al geregeld of vanzelfsprekend. Dat moet beter. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we uw inbreng hard nodig. Waar loopt u - soms letterlijk -  tegenaan? Slecht toegankelijke gebouwen of openbaar vervoer? Onduidelijke teksten? Taalproblemen? Welke barrières zijn er?  Heeft u suggesties? Deel deze gerust op iedereendoetmee@weesp.nl. Dit kan tot en met 31 maart dit jaar. Uw reacties gebruiken we voor een bijeenkomst, die we gaan organiseren. Nadere informatie volgt nog.

Voor wethouder Léon de Lange van gemeente Weesp is duidelijk dat de inclusieve agenda veel mensen raakt. “Ongelooflijk veel.  Meer dan je zou denken. Daarom zijn we ook zo nieuwsgierig naar de problemen, suggesties en mogelijke oplossingen waar veel Weespers dagelijks mee te maken hebben.”

Bruikbaar zijn voor iedereen

Betere fysieke en sociale toegankelijkheid maakt deel uit van de te ontwikkelen inclusieve agenda van gemeente Weesp. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld (publieke) gebouwen, winkels, sportaccommodaties, vervoer en websites goed toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom zijn we nieuwsgierig naar uw ervaringen en ideeën. Mail ze naar  iedereendoetmee@weesp.nl.

Iedereen telt mee in Weesp!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken