HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek

Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek

Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek. Let op: per 1 juli 2020 stopt de noodopvang. Dit geldt voor de kinderen van alle ouders.

Vanwege het coronavirus zijn vanaf maandag 16 maart alle scholen en kinderopvangorganisaties gesloten. Dat betekent nogal wat. Er is wel noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciale beroepsgroep.

Voor een overzicht van deze beroepen, zie de website van Rijksoverheid.

Uitgangspunt is dat ouders in een cruciale beroepsgroep kunnen blijven werken.

Mocht één van de ouders uitvallen, dan is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen. Want het is de bedoeling dat iedereen zo veel mogelijk thuis blijft. Zo voorkomen we verdere besmettingen.  Mocht opvang thuis niet lukken, dan kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang.

Daarbij geldt het volgende:

  • Kinderen met een sociaal medische indicatie, gaan naar de opvang op tijden waarop zij normaal ook naar de opvang gaan.
  • Kinderen met ziekteverschijnselen mogen sowieso niet naar de noodopvang. Zij moeten thuis blijven. 

Wat te doen?

Heeft u een schoolgaand kind? Neem dan contact op met de school. De meeste scholen verzorgen onder schooltijd noodopvang voor hun eigen leerlingen. Soms worden leerlingen van aantal scholen samengevoegd, omdat er maar erg weinig leerlingen naar de noodopvang komen. Dan kan het zo zijn dat uw kind op een andere locatie wordt opgevangen. De school informeert u dan hierover.

Noodopvang schoolgaand kind buiten schooltijd

Na schooltijd hoeft de school geen noodopvang meer te verzorgen voor haar leerlingen. Wilt u dan toch noodopvang, dan kunt u terecht bij organisaties die Buitenschoolse Opvang (BSO) aanbieden. Staat uw kind daar al ingeschreven, neemt dan contact op met de eigen BSO organisatie. Is dat niet het geval, dan kunt u in uitzonderingsgevallen mogelijk terecht bij noodopvang bij een BSO-organisatie. Wij werken aan een overzicht van BSO organisaties die kinderen kunnen opvangen, die niet bij hen staan ingeschreven. Geldt dit voor u? Bel dan naar 035-6926202. Onze medewerkers verwijzen u door naar een passende opvangorganisatie.

Noodopvang kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar

Heeft u een kind tot vier jaar dat al naar een kinderdagverblijf gaat? Neem dan contact op met deze organisatie. Veruit de meeste opvangorganisaties verzorgen noodopvang voor de bij hun ingeschreven kinderen. Mogelijk worden kinderen van aantal locaties samengevoegd, omdat er maar erg weinig kinderen naar de noodopvang komen. Dan kan het zo zijn dat uw kind op een andere locatie wordt opgevangen. De opvangorganisatie informeert u hierover.

Staat uw kind niet bij een kinderdagverblijf in geschreven, dan is het in uitzonderingsgevallen mogelijk dat uw kind toch noodopvang krijgt bij een kinderopvangorganisatie. Wij werken aan een overzicht van organisaties die kinderen kunnen opvangen die niet bij hen staan ingeschreven.

Geldt dit voor u? Bel dan naar 035-6926202. Onze medewerkers verwijzen u door naar een passende opvangorganisatie.

Noodopvang bij gastouder

Ook gastouders bieden noodopvang aan. Neem gerust contact met hen op. Ook als uw kind niet naar een gastouder gaat, dan is het mogelijk dat uw kind noodopvang krijgt bij een gastouder. Ook hier werken we aan een overzicht van organisaties die kinderen opvangen, die niet bij hen staan ingeschreven. Indien deze situatie voor u van toepassing is, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op (035) 692 6202.

Avond-, nacht- en weekendopvang (24/7)

Werkt u in een cruciaal beroep en heeft u behoefte of verwacht u behoefte te krijgen aan avond-, nacht of weekendopvang voor uw kind(eren)? En kunt u zelf geen opvang regelen? Dan kunt u gebruik maken van 24-uurs noodopvang voor kinderen van 0 – 12 jaar. Hieraan zijn geen kosten verbonden. In Weesp biedt Kidswereld, locatie de Boerderij, Kanaaldijk 1, 24-uursopvang. Meer informatie vindt u hier: https://www.kinderopvangkidswereld.nl/24uursopvang/

Kosten van de noodopvang

  • U hoeft niet extra te betalen voor noodopvang. Ook is geen nieuwe aanvraag nodig. Tevens hoeft u geen wijzigingen door te geven (bijvoorbeeld omdat u extra uren afneemt).
  • Indien u al kinderopvangtoeslag ontving, hoeft u niets te wijzigen. Wij vragen u uw normale factuur te blijven betalen. Daar komen bij gebruik van kinderopvang omdat u in een cruciaal beroep werkt geen extra kosten bij.
  • Indien u normaliter geen kinderopvang gebruikt, maar u dat nu wel nodig heeft omdat u in een cruciaal beroep werkt, hoeft u geen kinderopvangtoeslag aan te vragen. U maakt geen kosten voor het gebruik van deze kinderopvang.   

Contact 

Loopt u tegen problemen aan die u met de school, opvangorganisatie of gastouder niet kunt oplossen? Neem dan contact op met het  Regionaal Meldpunt Kinder- en Schoolopvang Cruciale Beroepen via 035-6926202. Het Meldpunt is op alle werkdagen van 9:00-17:00 bereikbaar. Mailen kan dagelijks: kinderopvangcorona@regiogv.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken