HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Informatieavond zand ophogen voor Bloemendalerpolder

Informatieavond zand ophogen voor Bloemendalerpolder (29-09-2015)

Dit item is verlopen op 16-10-2015.

Ophogen eerste fase Bloemendalerpolder van start

Woensdag 7 oktober inloopavond voor belanghebbenden

Vanaf oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor het ophogen van de eerste fase van de woningbouw in de Bloemendalerpolder. Het gaat om een gebied achter Leeuwenveld 3 en achter een deel van Leeuwenveld 1, waar vanaf begin 2017 de eerste woningen van de Bloemendalerpolder worden gebouwd.

Het werk wordt uitgevoerd door Van der Wiel Infra & Milieu BV uit Drachten. Het zand, dat naar de Bloemendalerpolder moet, komt per schip aan via het Amsterdam-Rijnkanaal. De schepen meren aan bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waternet, nabij de Zuiderzeelaan. Daar worden in de komende weken een loswal en een tijdelijke bouwweg aangelegd. Het zand wordt via een trechter in de vrachtwagens geladen. Deze rijden via de Zuiderzeelaan, de Bloemendalerlaan, een stukje Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg naar de Bloemendalerpolder. Zij gaan de polder in via het stukje bouwweg dat er al ligt, een eindje ten westen van waar nu gebouwd wordt aan Leeuwenveld 3. In totaal wordt er gereden met 4, en later 5 vrachtwagens.

De bouwweg in de polder wordt verder aangelegd richting het gebied dat moet worden opgehoogd. Dat ligt grotendeels achter Leeuwenveld 3 en deels achter de westelijke woningen van de Lobbrich Boudgerslaan.

Veilig oversteken

Een bijzonder aandachtspunt in de transportroute is de oversteek bij het spoorviaduct op de hoek van de Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg. Hier steken met name veel scholieren over. Wij hechten eraan dat zij veilig kunnen oversteken. Om de situatie overzichtelijk te houden en ervoor te zorgen dat er maar op één plaats (de oversteekplaats) kan worden overgestoken, brengen we stalen barriers (hekken) aan in het middengedeelte onder het viaduct. Op die manier kan er maar op één manier worden overgestoken. De situatie wordt dan overzichtelijker en kan er veilig worden overgestoken.

Ophogen vanaf medio oktober

In oktober worden de voorbereidende werkzaamheden verder afgerond, waarna het echte ophogen van het gebied van start gaat. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de slappe ondergrond voldoende inklinkt om er vanaf begin 2017 woningen op te kunnen bouwen. Gedurende ongeveer een half jaar rijden er van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur vrachtwagens van de nog aan te leggen loswal bij het Amsterdam-Rijnkanaal naar de Bloemendalerpolder om daar zand te lossen.

Inloopavond woensdag 7 oktober

Op woensdag 7 oktober is er voor omwonenden, bedrijven langs de transportroute en andere belanghebbenden een inloopavond. Deze wordt gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in de kantine van het stadkantoor van de gemeente Weesp. Bezoekers kunnen dan meer te weten komen over de werkzaamheden. Er kunnen vragen gesteld worden aan de projectleider en aan de uitvoerder. Geïnteresseerden kunnen op elk moment tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken