HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Jobmaatjesproject Weesp werpt eerste vruchten af

Jobmaatjesproject Weesp werpt eerste vruchten af (11-02-2020)

Dit item is verlopen op 11-03-2020.

Het Jobmaatjesproject, waarmee gemeente Weesp vorig jaar is gestart, werpt zijn eerste vruchten af.

Acht Weesper statushouders hebben een Jobmaatje gevonden die hen voorbereidt op het toetreden tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Eén van hen heeft in korte tijd een baan gevonden. Afgelopen zaterdag verzamelde een delegatie statushouders en hun maatjes zich op het stadhuis om de stand van zaken door te nemen met verantwoordelijk wethouder Maarten Miner.

“We zijn met dit project begonnen omdat we er veel vertrouwen in hebben dat het werkt. Ik ben dan ook blij om te zien dat er vooruitgang in zit.”, aldus Maarten Miner. In een korte speech stak hij de werkzoekende statushouders een hart onder de riem én bedankte hij de Jobmaatjes voor hun inzet. “Ik zie werk als de snelste weg naar integratie. Ik vind het bijzonder een groep mensen bij elkaar te zien die zich vrijwillig inzetten om een nieuwkomer in onze samenleving vooruit te helpen. Weesp mag trots op jullie zijn.’’

Sterke match

Bij het Jobmaatjesproject wordt een werkzoekende statushouder gekoppeld aan een Weesper die weet hoe het werkt op de Nederlandse arbeidsmarkt. Eén van de duo’s wordt gevormd door Bahabelom en Sophie. Bahabelom is afkomstig uit Eritrea. Sinds november vorig jaar is hij gekoppeld aan Sophie. Half januari is Bahabelom begonnen bij Lamme Textiel Beheer in Nederhorst den Berg. Binnenkort wordt deze proefplaatsing beloond met een contract.

“Ik ben blij dat ik nu aan het werk ben, ik leer nieuwe mensen kennen, dat is leuk.’’ Dat juist dit duo succesvol is, is geen toeval. Sophie is een professionele ‘match maker’. Voorheen werkte ze in de arbeidsbemiddeling. Nu is ze eigenaar van een relatiebemiddelingsbureau. “Bij het bedrijf zijn ze zo tevreden dat ze aangaven graag meer kandidaten te spreken.’’   

Stichting ReconnAct

Het Jobmaatjes project is een initiatief van stichting ReconnAct. Dit is een landelijk opererende organisatie voor het initiëren en ondersteunen van lokale Jobmaatjesprojecten. Naast de reguliere Jobmaatjesprojecten biedt ReconnAct ook speciale ZZP-projecten aan waarbij werkzoekenden wordt geleerd wat het betekent om als zelfstandige te werken in Nederland.

Ook Jobmaatje worden?

Kijk dan op www.stichtingreconnact.nl/weesp

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken