HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Kerst in Stadhuis en Museum Weesp

Kerst in Stadhuis en Museum Weesp (11-12-2018)

Dit item is verlopen op 27-12-2018.

De komende kerstperiode staat traditiegetrouw de grote kerststal weer opgesteld in de hal van het fraaie Stadhuis van Weesp.  De beelden van de kerstgroep zijn gemaakt door kunstenaar Van Regteren Altena en geschonken aan de gemeente.  De kerststal is te bewonderen tijdens de openingstijden van Museum Weesp, dat zich op de tweede etage bevindt.

In het museum zelf is een leuke en informatieve chocoladetentoonstelling ingericht. Naast de introductie van cacao in Europa, komt ook het productieproces aan de orde en natuurlijk ontbreekt de wereldberoemde Weesper chocoladefabriek van Van Houten niet. En wist u dat er zelfs chocoladeketels zijn gemaakt van Weesper porselein? Zo luxe was deze drank in de 18de eeuw, maar lekker kon je hem toen nog niet noemen.

Geurtocht en spel voor kinderen

Ook voor kinderen is het Museum een aanrader, want zij kunnen in de kerstvakantie naast een geurtocht chocolade ook een bijzonder spel spelen: Kraak de wintercode. Als ze de puzzel goed hebben opgelost, verdienen ze een lekker kopje warme chocolademelk.

Kortom, genoeg te zien en te beleven de komende tijd in het Stadhuis. Museum Weesp is geopend van woensdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en dit jaar ook open op Tweede Kerstdag! Van harte welkom.

Kijk voor meer informatie over onze collectie en activiteiten op: www.museumweesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken