HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Koningsdag en de coronamaatregelen

Koningsdag en de coronamaatregelen

Dit item is verlopen op 21-05-2020.

Koningsdag 2020. Zoals iedereen weet zal Koningsdag er dit jaar helaas heel anders uitzien dan we gewend zijn. Het Oranje Comité van Weesp heeft een alternatief programma bekend gemaakt.

Geen vrijmarkt, geen groepen in openbare ruimte en thuisblijven!

Voor veel Nederlanders staat Koningsdag voor veel gezelligheid op straat en met elkaar. In deze nare coronacrisis snakken veel mensen naar deze gezelligheid. Dit is begrijpelijk. Maar zo gaat het dit jaar helaas niet. Er is dit jaar dus geen vrijmarkt! En er mogen geen groepen in de openbare ruimte zijn! De noodverordening die nu in Weesp van kracht is, laat activiteiten als een vrijmarkt niet toe. Geen leuk nieuws maar wel noodzakelijk.

Maatregelen ook op Koningsdag nog steeds van kracht

Alle coronamaatregelen zijn óók op Koningsdag nog steeds van kracht! Binnenblijven. Alleen naar buiten als het echt nodig is. Niet meer dan twee personen bij elkaar en blijf op 1,5 meter afstand van elkaar. En was natuurlijk regelmatig de handen. We moeten de maatregelen dus nog steeds in acht nemen en hier naar handelen. De maatregelen zijn er op gericht het coronavirus niet verder te verspreiden, niet onnodig andere mensen te besmetten en in gevaar te brengen en om zo snel mogelijk terug te kunnen naar een normale situatie.

Koningsdag vieren op een alternatieve manier

Vier dit jaar Koningsdag op een alternatieve manier. Kijk naar de mogelijkheden die het alternatieve programma van het Oranje Comité biedt. Proost dit jaar digitaal met vrienden op de koning en maak er thuis een feestje van! En denk ook eens aan de mensen die alleen zijn. Stuur ze een kaartje op Koningsdag en bel ze op of stuur ze een appje. Ook een kort contact kan veel goed doen!

En kijk ook eens op www.koningsdagthuis.nl

Boetes voor niet naleven maatregelen

Als gemeente zullen we handhaven op mensen die zich niet houden aan de maatregelen en beboeten. De boete bedraagt € 390,- per persoon. Neem dit risico niet! Als gemeente rekenen we op ieders medewerking.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken