HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Landelijk cultuurfestival voor amateurs Iktoon!

Landelijk cultuurfestival voor amateurs Iktoon! (07-03-2019)

Dit item is verlopen op 30-06-2019.

In juni 2019 vindt weer het landelijk festival iktoon! plaats. Met iktoon! geven culturele instellingen, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars verspreid door Nederland een positieve impuls aan het draagvlak voor kunst en cultuur. Dat betekent een maand, waarin de amateurverenigingen die elk op eigen initiatief besluiten hieraan deel te nemen, in het zonnetje worden gezet, met publiciteit, aandacht van publiek en van de media.

Ook in Weesp beoefenen velen actief een kunstvorm. Voor hun plezier of om zich verder te ontwikkelen. Het landelijke festival iktoon! is een mooi moment om het culturele gezicht van Weesp te tonen en om inwoners als publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de diversiteit van amateurkunst. Om te tonen wat kunst en cultuur voor mensen betekent en om te zien wat er uit voort komt. 

Doe mee als amateurkunstenaar of als organisatie en toon wat jij of jouw mensen in huis hebben, individueel of met een groep. Zie hiervoor de website https://iktoon.nl/

Er is van alles mogelijk: van talentenjachten en exposities tot workshops en voorstellingen. De invulling bepaal je zelf en deelname is gratis. Je bent zichtbaar op de landelijke festivalagenda van iktoon.nl en je krijgt toegang tot de toonkit. In de toonkit vind je tips voor het organiseren van activiteiten en campagnemateriaal dat je kunt inzetten bij de promotie van jouw activiteit(en). Zo laat je zien dat je onderdeel bent van iktoon! en tonen we met elkaar hoe divers en kleurrijk kunst in Weesp is.

Wanneer je het initiatief wilt nemen deelnemende verenigingen in Weesp samen te brengen om zo het festival grootser aan te pakken meld je dan aan bij Brigitte van Dijk-Weesie, Beleidsadviseur Kunst en Cultuur bij de gemeente Weesp, bdijk@weesp.nl . Bij voldoende belangstelling zullen de ‘initiatiefnemers’ uit de regio Gooi en Vechtstreek samen worden gebracht om elkaar te kunnen informeren/versterken bij de totstandkoming van een activiteit.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken