HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Maatregelen rondom evenementen en bijeenkomsten in verband met coronavirus

Maatregelen rondom evenementen en bijeenkomsten in verband met coronavirus

Dit item is verlopen op 14-05-2020.

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Eén van de maatregelen is dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden afgelast. Dit geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Dit heeft ook gevolgen voor de horeca. Er wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van de ondernemer om de extra maatregelen op te volgen, het aantal personen in de horecagelegenheid te beperken en extra aandacht te hebben voor de kwetsbaren onder ons.

Bijeenkomsten met minder dan 100 personen

Voor kleinere bijeenkomsten met minder dan 100 mensen is het belangrijk om maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te treffen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. In dit bericht staan enkele tips.

Hang posters op

Er zijn posters beschikbaar die opgehangen kunnen worden met informatie voor de bezoekers omtrent het coronavirus. Plaats deze op goed zichtbare locaties. De poster kunt u downloaden via: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/03/12/poster-wat-moet-je-doen-coronavirus

Neem de volgende hygiëne maatregelen in acht

Als organisator van een bijeenkomst of evenement is het altijd goed om de juiste voorzieningen te bieden en de bezoeker te wijzen op een goede hygiëne, zo verklein je de kans dat mensen ziek worden. Gezien de huidige situatie met het coronavirus is dit extra belangrijk.Attenderen bezoekers

  • Waar kan de bezoeker op geattendeerd worden:

  • Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging? Blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten. Bezoek geen evenementen.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met een verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en het openbaar vervoer.
  • Was uw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Schud geen handen, beperk fysiek contact met anderen tijdens het evenement.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.


Vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft dan kunt u terecht op de volgende twee website:

Callcenter GGD Gooi en Vechtstreek

Via een speciaal telefoonnummer (035) 69 26 400 kunnen inwoners vragen stellen over het coronavirus. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Zondag 15 maart van 10.00 – 14.00 uur. Ook het landelijke informatienummer kan worden gebeld via 0800-1351, dit kan tussen 08.00 en 20.00 uur.

Vragen en informatie

Op de website van de GGD, www.ggdgv.nl/coronavirus, kunt u via een liveblog de laatste ontwikkelingen in de regio Gooi en Vechtstreek volgen. Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u ook terecht op de website van het RIVM, www.rivm.nl/coronavirus/covid-19, en de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken