HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Mantelzorgcompliment aanvragen

Mantelzorgcompliment aanvragen (04-10-2019)

Dit item is verlopen op 01-11-2019.
 • zorgt u in Weesp voor een familielid, vriend of kennis met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het jaarlijkse mantelzorgcompliment;
 • bij mantelzorg gaat het om zorg en niet om normale taken zoals huishouden of koken voor een ander;
 • zorgt u al meer dan drie maanden en minstens acht uur per week voor een ander? Dan bent u mantelzorger;
 • u heeft dan ook recht op het mantelzorgcompliment 2019; een bedankje van gemeente Weesp in de vorm van een geldbedrag.

Hoe werkt het?

 • als u in 2019 minimaal 3 maanden lang 8 uur per week mantelzorg heeft geboden, komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering;
 • voorwaarde is dat degene voor wie u zorgt of heeft gezorgd in Weesp woont;
 • als degene voor wie u zorgt of heeft gezorgd buiten Weesp woont, dient u uw verzoek in bij de gemeente waar deze persoon woont;
 • mantelzorgers die geregistreerd staan bij Versa Welzijn ontvangen in oktober een e-mail van Versa Welzijn;
 • heeft u geen computer, maar staat u wel geregistreerd, dan neemt Versa Welzijn telefonisch contact met u op;
 • zij stellen u, zoals elk jaar, weer een aantal vragen en als u (nog) aan de voorwaarden voldoet, dan komt u in aanmerking voor het mantelzorgcompliment;
 • omdat uw situatie veranderd kan zijn, dient Versa Welzijn dit elk jaar opnieuw te beoordelen. Daarom verzoeken wij u het mantelzorgcompliment elk jaar opnieuw aan te vragen.

Wat moet ik doen?

Aanmelden

Helaas zijn nog niet alle mantelzorgers uit de gemeente Weesp bekend bij Versa Welzijn. Kent u mantelzorgers? Wilt u hen dan wijzen op de mogelijkheid om zich aan te melden bij Versa Welzijn? Aanmelden kan tot 1 november 2019.

Per zorgvrager mag één mantelzorger het compliment aanvragen. Heeft de zorgvrager meerdere mantelzorgers, dan kunt u het compliment delen met hen.

Als u voor de eerste keer een mantelzorgcompliment aanvraagt, kunt u contact opnemen met Elfi Mac-Nack van Versa Welzijn via telefoonnummer 06-3016 5587. U wordt dan door Elfi in de avonduren teruggebeld. U kunt ook per mail een aanvraag doen via emacnack@versawelzijn.nl.

Dag van de Mantelzorg

Graag attenderen wij u op de Landelijke Dag van de Mantelzorg op zondag 10 november. Dit is de dag waarop mantelzorgers verrast en verwend worden.

Jaarlijks organiseert Versa Welzijn Weesp ook deze verwendag. Dit keer wordt u van harte uitgenodigd voor de workshop Parfum maken.
De workshop begint met een uitleg over geuren, parfum en oliën. Wanneer iedereen op de hoogte is van de verschillende geuren kan er begonnen worden met het maken van een unieke eigen geur. De geurtjes zijn voor zowel de man als de vrouw.

Daarnaast is er ook tijd voor uitwisseling onder het genot van een hapje en een drankje.

Datum: zondag 10 november 2019
Locatie: De Roskam op Papelaan 99 (ingang aan de Boternesserstraat)
Tijdstip: 12.15 -15.30 uur

Om deel te kunnen nemen is aanmelden verplicht. Wilt u dit voor 25 oktober aangeven?  

Meer informatie

Mantelzorg geven kan heel verrijkend zijn, maar na verloop van tijd kan het ook zwaar worden. Tijdige en goede ondersteuning van mantelzorgers is daarom belangrijk. Versa Welzijn geeft mantelzorgers steun en advies om de mantelzorg vol te kunnen houden of te verlichten. Belt u Versa Welzijn op 035-623 11 00 (algemeen nummer) als u meer informatie wilt.

U kunt bij Versa Welzijn ook terecht voor een luisterend oor, informatie en advies, en verschillende vormen van ondersteuning.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: E-mail de gemeente Weesp
Social media

Openingstijden

Afspraak maken