HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Meld u aan voor Iktoon 2018

Meld u aan voor Iktoon 2018 (17-04-2018)

Dit item is verlopen op 30-06-2018.

De Iktoon-maand van 2017 was een groot succes en daarom willen wij dit jaar dit culturele festijn tot een nog groter succes maken!

Doe vooral ook dit jaar weer mee!
In juni 2018 doen wij, als Gooi en Vechtstreek, opnieuw mee aan het landelijke festival voor amateurkunsten, Iktoon. Met Iktoon geven culturele instellingen, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars verspreid door Nederland een positieve impuls aan het draagvlak voor de amateurkunsten. Ook in de regio Gooi en Vechtstreek beoefenen velen actief een kunstvorm; voor hun plezier of om zich verder te ontwikkelen.

Het landelijke festival Iktoon is een mooi moment om het culturele gezicht van de regio Gooi en Vechtstreek te tonen. Tijdens Iktoon kunnen inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met de diversiteit van amateurkunst in de regio. Inwoners kunnen zo ervaren wat kunst en cultuur voor mensen betekent en hoe passie leidt tot zeer uiteenlopende en mooie (amateur) kunstvormen. Bovendien worden inwoners gestimuleerd zich aan te sluiten bij een amateurkunstvereniging.

Iktoon-maand 2018
Gedurende de maand juni worden amateurverenigingen (die op eigen initiatief deel kunnen nemen aan Iktoon) in het zonnetje gezet. Een regionale publiciteitscampagne vanuit Regio Gooi en Vechtstreek, in samenwerking met Toerisme Gooi & Vecht, zorgt voor de nodige extra aandacht van publiek en media!

Voor een spetterende regionale campagne is het nodig een volledig overzicht van alle amateurkunst activiteiten en/of evenementen, die in het kader van Iktoon plaatsvinden, op te stellen. Alle Iktoon-activiteiten in de regio komen op www.iktoongooivecht.nl te staan. Vanaf half mei kunt u het gehele programma van de IKtoon-maand op de website terugvinden. Wilt u daarom via de onderstaande link alle activiteiten, die u of uw vereniging in de maand juni organiseert, aanmelden?
U kunt activiteiten die u of uw vereniging al gepland had staan in juni natuurlijk ook koppelen aan de Iktoon-campagne.

Klik hier om uw activiteit(en) aan te melden.

 Opening op 2 juni 2018
Op 2 juni vindt de regionale Iktoon-opening plaats in het Raadhuis van Hilversum, Het Raadhuis verandert deze dag in een interactieve omgeving waarbij tal van verenigingen uit de regio laten zien wat zij in huis hebben. Verenigingen presenteren zich aan de hand van open repetities, meespeelstukken en andere ludieke acties. Kans om tegelijkertijd met een heleboel andere verenigingen amateurkunst op de kaart te zetten! Wilt u met uw vereniging* aanwezig zijn op de Iktoon opening, meldt u dan aan bij Nina van Gelder.

Slotavond op 29 juni 2018
Op 29 juni organiseert Regio Gooi en Vechtstreek een Iktoon-slotavond in het Spant! te Bussum. Dit is een avond vol optreden en artiesten van regionale amateurverenigingen. Graag tonen wij een gevarieerd regionaal programma. Daarom vragen wij verenigingen, maar ook personen en groepen, zich op te geven voor een knallend optreden op deze slotavond. Meldt u/uw vereniging* voor een optreden aan bij Nina van Gelder.

* Let op: bij veel enthousiaste aanmeldingen kan dit tot een selectie leiden.

Stuur uw aanmeldingen per e-mail naar Nina van Gelder, n.vangelder@regiogv.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken