HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Minder maaien: bloemrijker Weesp

Minder maaien: bloemrijker Weesp (14-07-2020)

Dit item is verlopen op 14-08-2020.

Al enige jaren wijzen zowel ecologen als bewoners op het belang van natuur in onze woonomgeving. In Weesp is de ontwikkeling ingezet naar een biodivers groenbeheer. Met structuurrijk, bloemrijk en aantrekkelijk groen voor dieren en mensen. Met ruimte voor nieuwe plantsoorten in de bebouwde omgeving.

Natuurlijk willen we voor iedereen genoeg ruimte houden om te recreƫren, picknicken en spelen. Daarnaast zijn er wel degelijk voldoende mogelijkheden om ecologisch te beheren. In samenspraak met imkers zijn we op een aantal locaties gestart met een proef. De grasvelden worden daar anders gemaaid om te komen tot meer variatie van plant en dier.

Locaties

Op vijf locaties wordt minder gemaaid om de aanwezige bloemen kans te geven zich uit te breiden, namelijk: Lijsbet Eelantsplein, J.A. Fijnvandraatlaan, Aquamarin, omloop Aetsveld (de grasvelden achter de huizen van Aetsveld), rotonde Leeuwenveldseweg. Op drie locaties zijn daarbij nog speciale bloemmengsels ingezaaid, namelijk: Korte Muiderweg, Leeuwenveldseweg, Aetsveldseweg.

De komende tijd wordt op deze plekken de ontwikkeling naar verhoging van biodiversiteit regelmatig bekeken, en waar nodig het beheer aangepast. Het zal zeker enkele jaren duren om te komen tot het uiteindelijk gewenste resultaat.

Meer informatie en vragen

Heeft u vragen of wenst u aanvullende informatie, dan kunt u contact opnemen met de heer van der Wurff via a.wurff@amsterdam.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken