HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Museum Weesp 4 juli weer open met twee nieuwe tentoonstellingen

Museum Weesp 4 juli weer open met twee nieuwe tentoonstellingen (30-06-2020)

Dit item is verlopen op 29-08-2020.

Zaterdag 4 juli opent Museum Weesp weer haar deuren. Dit wordt gevierd met twee nieuwe tentoonstellingen. De tijdelijke tentoonstelling ‘Een eigen kijk op de wereld en op Weesp’ van kunstenaar en Weesper Jakop Slegt. En een nieuwe vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Weesp. Voor kinderen tot en met 10 jaar is een kijkroute bedacht ‘op safari in museum Weesp.’ Het is museum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Een eigen kijk op de wereld en op Weesp, door Jakop Slegt

Tekenaar Jakop Slegt (1934-1990) wordt geroemd om zijn pentekeningen met veel beweging. Hij wordt  vergeleken met 17e-eeuwse kunstenaars als Rembrandt en Hercules Seghers. Vanwege zijn nauwkeurigheid en  heel erg knap beheerste techniek’ wordt hij in het begin van zijn carrière genoemd als ‘een van onze beste surrealisten’. Surrealisme is een stroming in de kunstwereld en waarbij het lijkt alsof je naar een fantasie- of droomwereld kijkt. Volgens de kunstkenners toont zijn werk  de techniek gelijkenis met tekeningen van Albrecht Dürer. Voor de  sfeer worden de tekeningen vergeleken met die van Maurits Escher en Giovanni Battista Piranesi. Jakop wordt wel ‘de Piranesi van Weesp’ genoemd.  In de jaren ‘60 van de vorige eeuw, een tijd waarin alles aan het schuiven is, wordt Jakop bestempeld tot visionair, iemand die zich de toekomst kan voorstellen. Zijn fantasie over de toekomst laat  hij zien in zijn tekeningen. Surrealistisch werk over een wereld, zoals alleen hij deze zag.

Vooraf reserveren

Er kunnen tien mensen tegelijkertijd in het museum ontvangen worden.  Om dit in goede banen te leiden moet u vooraf reserveren. Dat kan via www.museumweesp.nl of ter plaatse aan de balie.  In verband met de richtlijnen in verband met de corona maatregelen die gelden, is een éénrichtingsroute gemaakt en zijn er hygiëne maatregelen getroffen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken