HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Nieuw jasje voor Weesper Kei

Nieuw jasje voor Weesper Kei (24-09-2019)

Dit item is verlopen op 25-10-2019.

De veel gebruikte Weesper Kei is in een nieuw jasje gestoken. De website biedt nu ook meer mogelijkheden, ook voor hogere bedragen, en de aanvraag is vereenvoudigd.

De Weesper Kei is er sinds 2015 en is bedoeld voor activiteiten en aankopen van bewoners binnen een wijk. Dit alles ter bevordering van de samenhang tussen bewoners. Het kan bijvoorbeeld gaan om een buurtfeest, een schoonmaakactie, het opleuken van een gemeenschappelijk stukje groen of de realisatie van een buurtkamer.

Ruimere bedragen

Bij de vernieuwde Weesper Kei kan voortaan tot € 1.000,- worden aangevraagd. Dat is € 750,- meer dan bij de vorige versie. De volgende bedragen zijn mogelijk:

  • Tot € 100,- De Weesper Jeugd Kei: voor activiteiten die het samen spelen en samen zijn tussen kinderen in een wijk of buurt bevordert of verbetert.
  • Tot € 250,- De ‘oude’ Weesper Kei: een activiteit of het aanschaffen van iets voor bewoners, het maximale bedrag voor een buurtbarbecue of buurtfeest.
  • Tot € 500,- Voor een grotere activiteit (50 bewoners of meer) of aanschaf met een permanent karakter.
  • Tot € 1.000,- Voor een grote activiteit of aanschaf met een permanent karakter waarbij de aanvragers kunnen aantonen dat ze ook via andere bronnen hebben geprobeerd eenzelfde bedrag te vergaren.

Vereenvoudigd

Het aanvraagformulier voor de Weesper Kei is verder vereenvoudigd. Er zijn slechts tien handtekeningen van medebewoners nodig. Daarnaast moeten enkele vragen over de activiteit of de aanschaf worden beantwoord. Vervolgens is er een eenvoudig verantwoordingsformulier. Voor de Weesper Jeugd Kei geldt een eigen aanvraagformulier.

Meer informatie

Meer informatie over de Weesper Kei en de Weesper Jeugd Kei kunt u vinden op www.weesperkei.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken