HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Nieuwe bewegwijzering station - centrum

Nieuwe bewegwijzering station - centrum (15-03-2017)

Dit item is verlopen op 15-04-2017.

Vanaf woensdag 15 maart 2017 worden er nieuwe ‘groene bordjes’ geplaatst die bezoekers de weg wijzen van het treinstation naar het centrum. Ook in het centrum zelf verandert de bewegwijzering.

Wat verandert er?

Ten opzichte van de oude bewegwijzering komt er een aantal palen en borden bij en sommige palen worden verplaatst. Ook verdwijnen sommige bordjes om de bewegwijzering overzichtelijker te maken. De oude bewegwijzering liet te wensen over: regelmatig gaven bezoekers aan de borden verwarrend te vinden. Wethouder Astrid Heijstee: “Als gemeente willen we voorkomen dat er een ‘wirwar aan toeristische aanduidingen’ ontstaat, maar vinden het wel belangrijk dat het centrum en de bezienswaardigheden in Weesp goed vindbaar zijn.”

Symbolen

De nieuwe groene borden zijn bovendien meer op internationale bezoekers gericht: ze bevatten symbolen zodat de kerken, het stadhuis en het station ook voor buitenlandse bezoekers goed te vinden zijn. De kleur verandert niet: de nieuwe borden hebben dezelfde donkergroene kleur. Op korte termijn worden ook twee toeristische plattegronden geplaatst om bezoekers en fietsers en wandelaars te tonen wat er in Weesp te zien en te doen is.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken