HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Nieuwe teststraat Bussum: GGD voorbereid op het najaar

Nieuwe teststraat Bussum: GGD voorbereid op het najaar

Dit item is verlopen op 16-10-2020.

De herfst is een jaargetijde waarin meer mensen griepachtige klachten krijgen die passen bij het coronavirus. De verwachting is dat dit een toename van het aantal testafspraken met zich meebrengt. GGD Gooi en Vechtstreek bereidt zich hierop voor met de opening van een nieuwe, grotere testlocatie per woensdag 2 september. Op dat moment sluit de locatie op de Brinklaan in Bussum.

In samenwerking met de gemeente Gooise Meren heeft de GGD een testlocatie gevonden bij de Zandzee in Bussum. Met deze centraal in de regio gelegen en goed bereikbare locatie kunnen meer mensen zich laten testen op het moment dat zij (milde) klachten krijgen. Daarnaast zijn de testers daar goed beschermd tegen weer en wind. 

Door testen sneller te achterhalen waar het virus is

Als iedereen met (milde) klachten zich laat testen, is snel te traceren waar het virus oplaait. Met het bron- en contactonderzoek krijgt de GGD informatie hoe het virus verspreidt om verdere verspreiding tegen te gaan.

Heeft u (milde) klachten? Laat u testen!

Daarom: Bij (milde) klachten blijf thuis en laat u testen
Het maken van een testafspraak kan online op www.coronatest.nl of dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur via het landelijke afsprakennummer (0800) 12 02.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken