HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Noodopvang op Crailo verloopt goed; overleg provincie en regio gaat door

Noodopvang op Crailo verloopt goed; overleg provincie en regio gaat door (28-10-2015)

Dit item is verlopen op 28-11-2015.

De professionele hulporganisatie Leger des Heils heeft sinds een week de leiding over de noodopvang van de ongeveer 100 vluchtelingen op Crailo. Tientallen medewerkers zorgen daar voor een professionele begeleiding van de vluchtelingen. Er wordt hard gewerkt om een dagstructuur op te bouwen en de bewoners te ondersteunen om zo snel als dat kan het "gewone" leven weer op te pakken. Afgelopen week is er een aantal mensen doorgestroomd naar andere locaties en gisteravond laat is er nog een nieuwe groep van 21 personen aangekomen en door de medewerkers ontvangen. Daarmee ligt het aantal bewoners nog steeds  rond de 100.

De mensen zijn erg blij om nu een meer stabiele plek te hebben. Er zijn afgelopen weekend fietslessen gegeven en zowel kinderen als volwassenen oefenen met vallen en opstaan om dit onder de knie te krijgen. Daarmee zijn ze dadelijk in elk geval wat mobieler en kunnen ze de omgeving eens verkennen. Inmiddels is er ook een bewonersraad geïnstalleerd. Naast het pand is een portocabin geplaatst waar de maaltijden gebruikt kunnen worden. De tent is opgeruimd en de mensen zitten nu lekker warm binnen te eten. Van alle kanten worden diensten aangeboden. Dit is hartverwarmend. Het varieert van goederen en giften tot het aanbod om activiteiten te organiseren. Het Leger des Heils werkt goed en intensief samen met de gemeente, veiligheidsregio en ketenpartners in de regio.

De regio blijft intussen in goed overleg met de provincie Noord-Holland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de inzet van Crailo als mogelijke locatie van noodopvang van vluchtelingen voor een periode van maximaal twee jaar. Naar verwachting wordt daarover binnen enkele weken een knoop doorgehakt. Vorige week woensdag zijn de vluchtelingen die op Crailo verblijven door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) geïdentificeerd. Na de identificatie zijn de vluchtelingen weer naar Crailo teruggekeerd.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken