HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Onvrede door verkeershinder vanwege werkzaamheden Geinbrug

Onvrede door verkeershinder vanwege werkzaamheden Geinbrug (20-06-2017)

Dit item is verlopen op 31-08-2017.

Wethouder Heijstee-Bolt: “Met respect en verdraagzaamheid komen we een heel eind”

De afsluitingen en omleidingen in verband met de werkzaamheden aan de Geinbrug bij Driemond hebben de eerste week voor behoorlijk wat overlast en hinder gezorgd in Weesp. Veel inwoners en ondernemers hebben geklaagd bij de gemeente en de provincie over lange wachttijden en over verkeersregelaars, die automobilisten de doorgang versperden. Twee weken verder lijkt de rust weer wat te zijn teruggekeerd in Weesp. “Natuurlijk ervaren weggebruikers tijdens de spits nog wel extra vertraging, maar de ergste hobbel lijkt genomen”, aldus wethouder Heijstee-Bolt.

Verkeer moet wennen aan nieuwe situatie
Bij ingrijpende wegwerkzaamheden, met wegafsluitingen en omleidingsroutes duurt het altijd een paar dagen tot een week voordat het verkeer gewend is aan de nieuwe situatie. De eerste week is de verkeershinder dan ook het grootste en daarna zie je dat de doorstroom weer verbetert. Verkeer dat geen bestemming heeft in Weesp, zoekt een alternatieve route. Het bestemmingsverkeer blijft over. De doorstroom in Weesp is op dit moment weer redelijk goed. Op verschillende plaatsen zijn de verkeersmaatregelen, zoals de inzet van verkeersregelaars en stremmings- en afsluitingsborden, die bij aanvang door de gemeente en provincie genomen zijn weer opgeheven.

Continue monitoren
De gemeente blijft de verkeerssituatie monitoren en zal, in overleg met de provincie, opnieuw maatregelen nemen, mochten zich opnieuw verkeersopstoppingen gaan voordoen. Wethouder Heijstee-Bolt: “Leidend is voor ons dat Weesp te allen tijde bereikbaar moet zijn voor hulpdiensten. Een verkeersopstopping in het centrum van de stad, willen wij hoe dan ook voorkomen.”  

Beroep op verdraagzaamheid
Wethouder Heijstee-Bolt: “Verschillende verkeersregelaars die de afgelopen twee weken zijn ingezet in Weesp, in opdracht van de provincie en de gemeente om de doorstroom in het centrum te bevorderen, zijn tijdens hun werk geschoffeerd en bedreigd door automobilisten. De verkeersregelaars voelden zich dermate bedreigd, dat zij aangifte hebben gedaan bij de politie. Deze mensen voeren een taak uit waarvoor zij een opdracht hebben gekregen. Om hen dan op zo’n respectloze manier te behandelen, omdat je een kwartier stilstaat of omdat je om moet rijden, vind ik onbestaanbaar. Vertraging en omleidingen zijn natuurlijk altijd hinderlijk, maar ik wil toch echt een beroep doen op het begrip en de verdraagzaamheid van weggebruikers in Weesp de komende periode.”

Gevaarlijke situaties bij rotonde Leeuwenveldseweg
Er komen bij de gemeente nog wel klachten en vragen binnen over de verkeerssituatie op de rotonde op de Leeuwenveldseweg. Veel fietsers (ouders en kinderen), die naar en van school gaan, voelen zich op deze plek onveilig door het toegenomen gemotoriseerd verkeer. Automobilisten en motorrijders rijden ondanks de drukte te hard en letten niet altijd goed op. Dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties. “Ik roep alle weggebruikers dan ook op om in geval van drukte op de weg, extra goed op te letten. Dit geldt voor automobilisten, maar zeker ook voor fietsers en wandelaars. Zorg voordat je oversteekt (ook al is het bij een zebrapad) dat je oogcontact maakt. Verzeker je ervan dat je door de andere partij gezien en opgemerkt bent, voordat je oversteekt. Zo voorkomen we ongelukken.”

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken