HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Op weg naar een aardgasvrij Weesp

Op weg naar een aardgasvrij Weesp (13-10-2020)

Weesp moet van het aardgas af. We horen graag uw mening! Om klimaatverandering tegen te gaan, neemt iedereen in Nederland op termijn afscheid van aardgas. Ook Weesp wordt aardgasvrij. Hoe dat moet gaan gebeuren, wil de gemeente graag in overleg met u, als bewoner bepalen. Daarvoor is een enquête opgesteld.

Via www.weesp.nl/aardgasvrij kunt u deze enquête invullen. We horen graag uw mening.

De gemeente Weesp is op zoek naar duurzame oplossingen voor koken en het verwarmen van woningen en bedrijven. Het doel is om in 2050 aardgasvrij te zijn. Dit doen we:

  • om CO2 uitstoot te voorkomen;
  • omdat het gas in Groningen opraakt;
  • omdat er goede duurzame alternatieven zijn.

2050 nog ver weg?

De omslag naar een andere energiebron om onze huizen te verwarmen en om mee te koken, noemen we de warmtetransitie. De warmtetransitie draagt daarnaast bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, meer samenwerking in de wijken en meer werkgelegenheid. Het jaar 2050 is nog ver weg, maar die tijd is nodig om Weesper woningen en bedrijven klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst.

Plannen voor Weesp samengevat in Transitievisie Warmte

De gemeente Weesp is gestart met het opstellen van de Transitievisie Warmte. Hierin beschrijft de gemeente wanneer welke wijken van het aardgas af kunnen gaan. En welke duurzame alternatieven in beeld zijn voor de verwarming van huizen en voor het koken. De gemeente doet dit samen met betrokken organisaties en partijen, bewoners en bedrijven. De resultaten van het onderzoek komen in een document: de Transitievisie Warmte. In uitvoeringsplannen per wijk bepalen we samen met de inwoners hoe een wijk precies van het aardgas af gaat. We starten pas met deze plannen nadat de Transitievisie Warmte is vastgesteld. Dat gebeurt in de loop van 2021.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken